Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε να προστατεύσει τον πολίτη

Ο Μαδούρο κήρυξε την Βενεζουέλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς να υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο. Ο Ερντογάν διώχνει τον εκλεγμένο Νταβούτογλου και από πρωθυπουργό και από αρχηγό του κόμματος. Στα Σκόπια ο Γκρούεφσκι αθωώνει δεκάδες πρόσωπα που είχαν στήσει κοριούς και παρακολουθούσαν για λογαριασμό του τα πάντα.

Τα βλέπουμε όλα αυτά και νομίζουμε ότι δεν μας αφορούν μόνο που ακριβώς τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Πιθανόν να είμαστε και οι πρώτοι διδάξαντες στην περιοχή, όταν το 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου άλλαξε το Σύνταγμα και έδωσε στον εκάστοτε πρωθυπουργό εξουσίες απόλυτου μονάρχη.
Το Σύνταγμα έχει κουρελιαστεί κατά τρόπο επαίσχυντο. Το βασικό άρθρο που υποχρεώνει το κράτος "να εισπράττει από τον κάθε πολίτη φόρους ανάλογα με τα εισοδήματά του" έχει απενεργοποιηθεί με τεκμήρια, έκτακτες εισφορές κ.α. πρόστυχα.
Η Δικαιοσύνη αποφαίνεται συχνά - πυκνά για την αντισυνταγματικότητα διαφόρων μέτρων μόνο που ΟΛΕΣ οι αποφάσεις της πάνε στο καλάθι των αχρήστων, οι κυβερνώντες δεν τις λογαριάζουν.
Η Βουλή έχει μετατραπεί σε προσχηματικό θεσμό. Στην πραγματικότητα κάθε συνεδρίαση της είναι αχρείαστη όλα έχουν προαποφασιστεί. Τζάμπα καίνε το ρεύμα και κρατάνε τους υπαλλήλους μέσ τη νύχτα.
Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα άβουλο ανθρώπινο πλάσμα που δεν εκπροσωπεί ούτε ελέγχει τίποτε, καθαρά διακοσμητικό πρόσωπο.
Κυβερνητικό Συμβούλιο, Κόμματα, η ιδιότητα του βουλευτή, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε είδους φορείς, όλοι είναι εικονικά Σώματα δεν παρεμβαίνουν πουθενά στην πραγματικότητα είναι θεατές κάθε δρώμενου της πραγματικής εξουσίας. Και ποιοι κατέχουν την πραγματική εξουσία στην Ελλάδα; Ο πρωθυπουργός και η μικρή παρέα γύρω από αυτόν.
Τώρα είναι ο Τσίπρας και η παρέα του που διορίζουν άχρηστους, αλλάζουν εκλογικούς νόμους, κλέβουν λεφτά φορέων ή του ΕΣΠΑ όταν ξεμένουν τα Ταμεία, αθετούν συμφωνίες, μοιράζουν τηλεοπτικές άδειες, βάζουν όποιον φόρο γουστάρουν, μετά αν θέλουν ξαναβάζουν (λες και ρωτούν κανέναν;), το πρωί δεν πουλάνε το απόγευμα πουλάνε κ.ο.κ
Χθες ήταν ο Σαμαράς και η δική του παρέα που χωρίς να λογοδοτούν πουθενά άνοιγαν τις φυλακές για τους βουλευτές της φασιστικής Χρυσής Αυγής (μπας και της πάρουν ποσοστά), συνελάμβαναν ανθρώπους για χρέη 5.000 ευρώ, έκαναν κατασχέσεις δεκάευρων από λογαριασμούς οφειλετών - θυμάτων της κρίσης, εφάρμοσαν το αυτόφωρο των... 20 μηνών μοναδικό στο πλανητικό σύστημα (δεν ξέρω στον πλανήτη Κρόνο αν το κάνουν).
Πώς να σωθεί αυτή η έρημη χώρα όταν όλα τα ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ εργαλεία προστασίας των ανώνυμων πολιτών (Σύνταγμα - Θεσμοί - εξουσίες) έχουν ακυρωθεί και πάντα κυβερνά μια παρέα που πειραματίζεται με τις ζωές τους;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti