Υπάρχει σχέδιο για τον τελευταίο τακτικισμό;

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γιορτή δεν έγινε, ούτε οργανώθηκαν ομιλίες και εκδηλώσεις. Κι όμως: Η Ελλάδα εισήλθε στον όγδοο χρόνο των μνημονίων υπογράφοντας... κι άλλα σκληρά μνημονιακά μέτρα. Σε αυτά τα οκτώ πλέον χαμένα χρόνια όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έμοιαζαν πρωτοφανώς σε ένα πράγμα: Δεν είχαν σχέδιο για τίποτε απολύτως!
Μπορεί να μην φάνηκε αλλά οι παραπάνω κυβερνήσεις, ενώ υπέγραφαν χωρίς σχέδιο τα πάντα, διέφεραν στον χειρισμό. Δείτε:
1. Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραφε τα πάντα με τους κουτόφραγκους, αλλά δεν εφάρμοζε τίποτε. Έπεσε όταν εξοργισμένη η Μέρκελ διαπιστώνοντας την εξωφρενική απραξία, απαίτησε να φύγει ο Παπανδρέου.
2. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου υπέγραφε τα πάντα με τους κουτόφραγκους, και επινόησε τους διωγμούς των απλών και ανύποπτων πολιτών: Συλλήψεις, ποινικές διώξεις για 5.000 ευρώ, φυλάκιση χιλιάδων οφειλετών, κατασχέσεις λογαριασμών από το πρώτο ευρώ, σκορπούσαν τρόμο στην κοινωνία. Έπεσε 3-4 μήνες πριν βγούμε από τα μνημόνια, όταν τους εγκατέλειψε ο Σόιμπλε μιας και ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που απειλούσε ότι θα καταργούσε κάθε συμφωνία.
3. Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει τα πάντα με τους κουτόφραγκους, αλλά ακολουθεί ένα άλλο δρόμο, αυτόν των τακτικισμών. Όλα είναι τόσο όμορφα και τόσο αριστερά.
Θα μείνω λίγο, στον κορυφαίο τακτικισμό τους που ήδη είναι σε εξέλιξη. Το Φθινόπωρο του 2018, αν η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους «κακούς» δανειστές και τον τοπικό εντολοδόχο τους Μητσοτάκη που υπονομεύουν την χώρα και δεν σέβονται "τις θυσίες του ελληνικού λαού" και θα δραπετεύσει στήνοντας κάλπες.
Μέσω των εκλογών, θα αφήσουν στο νικητή Μητσοτάκη την διαπραγμάτευση - εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων ενός... 4ου μνημονίου (συν τις περικοπές των συντάξεων και το μειωμένο αφορολόγητο που υπέγραψαν σήμερα αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν από 1.1.19 πάλι από τον Μητσοτάκη!).
Στη συνέχεια θα επιδιώξουν δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, είτε με την μη ψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας (αρχές του 2020), είτε με τον προσεταιρισμό του ΠΑΣΟΚ ώστε να μην στηρίξει ΝΔ σε συγκυβέρνηση. Στόχος η επιστροφή στην εξουσία μέσα από κυβερνήσεις συνεργασίας των κομμάτων της Κεντροδεξιάς.
Το ερώτημα που θα ήθελα να κάνω αν είχα απέναντί μου τους αρχηγούς της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη) είναι: Σχέδιο για την χώρα φαίνεται ότι δεν έχετε. Σχέδιο για αυτόν τον τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ (θα) έχετε;
Γιατί αν δεν έχετε, τίποτε δεν αποκλείει μια ακόμη χειρότερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση για την χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti