Μια έξοδος έτσι, για τα μάτια του κόσμου...

Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές είναι μια ακόμη εικονική έξοδος, αντίστοιχη με αυτήν του κ. Σαμαρά. Οι αγορές, δηλαδή η διεθνής οικονομία, γνωρίζουν επακριβώς την οικονομία χωρών και επιχειρήσεων και δεν μπορείς να τις “δουλέψεις”, όπως εύκολα γίνεται με τους Έλληνες πολίτες.
Παράδειγμα: Ελληνικές εταιρείες βγήκαν πρόσφατα στις αγορές και δανείστηκαν με 3%. Τι αξιολόγησαν οι ξένοι δανειστές; Την κατάσταση των εταιρειών, το επιχειρηματικό σχέδιο, την ανάπτυξή τους κ.ο.κ. Τα ίδια αξιολόγησαν με την Ελλάδα και έκριναν ότι το επιτόκιο πρέπει να είναι 4,625%.
Δυστυχώς, όπως επί Σαμαρά έτσι και τώρα ζούμε τα ίδια:
- Η κυβέρνηση να βγαίνει στις αγορές όχι ως μέρος ενός πραγματικού σχεδίου για την οικονομία αλλά για να πει στα τηλεπαράθυρα και στους ιθαγενείς ότι “βγαίνουμε από την κρίση”.
- Η αντιπολίτευση, όπως και τότε έτσι και τώρα, υπονόμευε την έξοδο: Ο διεθνής περίγυρος να ακούει από τους ίδιους τους Έλληνες, ότι η έξοδος είναι... fake.
Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι η σημερινή έξοδος στις αγορές είναι στο κενό, βιαστική και χωρίς αντίκρυσμα στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Την χειροκροτεί -τι άλλο να κάνει;- και επαναλαμβάνει την λέξη “μεταρρυθμίσεις” όσες περισσότερες φορές μπορεί. Επιπλέον το ΔΝΤ προβλέπει μέχρι και 4ο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 (κι ας... “βγαίνουμε” στις αγορές).
Τέλος οι ξένοι που αγόρασαν τα νέα ομόλογα της οικονομικά ασθενέστατης Ελλάδος γνωρίζουν ότι κερδοσκόπησαν εκ του ασφαλούς. Δάνεισαν μια χώρα που βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή επιτροπεία (θα αφήσει η ΕΕ την Ελλάδα να πέσει για ένα ομόλογο 3 δισ. όταν της έχει δώσει εκατοντάδες δισ. ευρώ;).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος