Η καφενόβια αντιπολίτευση της ΝΔ

Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 21:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η έρευνα έδειξε να μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 μονάδες, δηλαδή από το 18% στο 13%. Η ΝΔ έχασε 2,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 2,5%.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εξηγούν αυτή την μικρή υποχώρηση, ωστόσο ένας είναι ο κύριος: Η εντελώς λάθος αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς έχοντας πεισθεί από τους συμβούλους του.
Την ώρα που η ύφεση μεγαλώνει και η ασφυξία στην ελληνική οικονομία επιδεινώνεται οι σύμβουλοι - φωστήρες του κ. Μητσοτοτάκη τον έβαλαν να ζητά καθημερινά την παραίτηση Κουρουπλή ή να ζητά εξεταστική επιτροπή για τον Καμμένο. Πιστεύουν στη ΝΔ ότι με αυτό το ευτελές "κουτσομπολιό βρύσης" που το μεταφέρουν και στη Βουλή της παρακμής, προσθέτουν πολίτες στο κόμμα τους;
Ειδικά στην περίπτωση Κουρουπλή έχασαν την ευκαιρία να εξηγήσουν ότι ακόμα και αν ο Κουρουπλής επέστρεφε στην Ελλάδα σε δυο ώρες, πάλι την ίδια καταστροφή θα ζούσαμε στον Σαρωνικό για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει ένα παράλυτο κράτος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μικρά και μεγάλα της καθημερινότητας.
Αμέσως μετά θα έπρεπε να εξηγήσουν πώς θα αλλάξουν αυτό το παράλυτο κράτος (με πρώτη και καλύτερη δέσμευση την αξιολόγηση που ζητούν επίμονα οι δανειστές: Ο κατάλληλος υπάλληλος στην κατάλληλη θέση).
Η περίπτωση Καμμένου ήταν ακόμα πιο εύκολη. Μια αναφορά στα πεπραγμένα του, μια πρόβλεψη ότι θα τον καλύψουν στη Βουλή, άρα δεν έχει νόημα να πάνε το θέμα εκεί και μια δέσμευση ότι η επόμενη Βουλή θα συγκροτούσε Εξεταστική κατά Καμμένου, αρκούσε.
Η ΝΔ σπαταλά τον εαυτό της σε ένα παιχνίδι που βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Καυγάδες, φωνασκίες, παρέλαση στα τηλεπαράθυρα, ανοησίες και πίσω από όλα αυτά ούτε λέξη πως θα αλλάξει η χώρα και κυρίως πως θα αλλάξουν οι ζωές των κατατρεγμένων πολιτών.
Πείτε στους φωστήρες - συμβούλους του κ. Μητσοτάκη πως μόνο όταν εγκαταλείψουν την καφενόβια αντιπολίτευση και αρχίσουν να μιλούν για το πως θα αποκαταστήσουν αδικίες, γραφειοκρατία και φυσικά το παράλυτο Δημόσιο, μόνο τότε θα ακούγονται από τους πολίτες και θα προσθέτουν ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.
(ΥΓ: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είπε πως δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο των λεκτικών συγκρούσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως θα παρουσιάζει συνεχώς θέσεις και προτάσεις. Γιατί ξεχάστηκε;)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti