Κακόμοιρη Ελλάδα! Συνθηκολόγηση το 1897, μνημόνια το 2017!!!

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 20:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το 1897 ο ελληνοτουρκικός πόλεμος κατέληξε σε ήττα της Ελλάδας και στην υποβολή της σε διεθνή οικονομικό έλεγχο ύστερα από απαίτηση της Γερμανίας.
Η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σαν πολεμικές αποζημιώσεις, καθώς και να δώσει ένα μικρό κομμάτι της Θεσσαλίας στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση του Δ. Ράλλη για να πληρώσει το ποσό αυτό υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στην Επιτροπή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου τα μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιοχάρτων, τσιγαρόχαρτου, ναξίας σμύριδος, το φόρο κατανάλωσης καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και τους δασμούς του τελωνείου Πειραιώς. Η συνθηκολόγηση χαρακτηρίστηκε, ιστορικά, ως ταπεινωτική για τους Έλληνες και το ελληνικό έθνος, αφού χάθηκαν ορισμένες από τις ελευθερίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 .
Άραγε σήμερα, 120 χρόνια μετά, που έχει πουληθεί (χωρίς πόλεμο) ολόκληρη η Ελλάδα και πολλαπλάσιες ελευθερίες απ’ αυτές που πουλήθηκαν το 1897, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ο νέος «συμβιβασμός» (μνημόνια) και πάλι με τηΓερμανία και τους δορυφόρους της;
Ως πότε αυτός ο λαός θα αιμορραγεί αλυσοδεμένος, για να τρέφονται με το αίμα του οι ύαινες της Ευρώπης;

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti