Μόνο 5-6 χιλιόμετρα

Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 21:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κυβέρνηση βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ρόδο όπου υποτίθεται ότι παρουσιάζει το εκεί (ανύπαρκτο) σχέδιο ανάπτυξης. Ο κ. Αλέξης Χαρίτσης ένα από τα σοβαρά στελέχη της κυβέρνησης, αθόρυβος και αποτελεσματικός δεν μπορούσε να κρύψει την αδιανόητη αλήθεια: Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, γίνονται σήμερα έργα ύψους... 102 εκατ. ευρώ!
Αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα το κόστος ενός δρόμου ανά χιλιόμετρο είναι από 8 έως 25 εκατομμύρια ευρώ, τότε σε όλο το Αιγαίο φτιάχνουν 5-6 χιλιόμετρα...
Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι με αυτά τα ψίχουλαγίνονται έργα σε όλους τους... τομείς (!) από την ύδρευση και την αποχέτευση, τα λιμάνια και την οδοποιία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, την υγεία και την εκπαίδευση αλλά και την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας!
Πρόσθεσε δε ότι για πρώτη φορά, ακριτικά και μικρά νησιά όπως το Αγαθονήσι, ο Άη Στράτης, η Κάσος, δέχονται χρηματοδότηση τέτοιου... ύψους (!).
Δεν είναι ωραίο να δουλευόμαστε μεταξύ μας. Για το Αιγαίο το οποίο το διεκδικούν μερικώς οι Τούρκοι και καθημερινά το παραβιάζουν από αέρα και θάλασσα, ποτέ δεν υπήρξε κανένα σχέδιο, που θα μηδένιζε και την τουρκική προκλητικότητα - τα έχουμε ξαναπεί.
Και το γράφω αυτό γιατί το σχέδιο μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ένα: Να γεμίσουν τα νησιά του Αιγαίου από νέους που θα κατοικήσουν σε αυτά, θα χρηματοδοτηθούν για μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, θα γίνουν άπειρα έργα μικρών αναπλάσεων ώστε να δημιουργηθούν νησάκια - μικροί παράδεισοι.
Όσο το Αιγαίο είναι μια έρημος με ξεχασμένους υπερήλικες, μόνούβρις κατά της κοινής νοημοσύνης μπορεί να είναι η δήλωση ότι σε όλο το Αιγαίο γίνονται έργα 102 εκατ. ευρώ. Κρίμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti