Στον δρόμο της «Kosta Boda»

Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 20:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η είδηση εμπεριέχει και φρίκη. Το 2012 σε μια από τις συνήθεις βίαιες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, κουκουλοφόροι επί ΔΥΟ ΩΡΕΣ προσπάθησαν και πέτυχαν να ανοίξουν ρήγματα στα σιδερένια κατεβασμένα ρολά της εταιρείας "Kosta Boda", που επί 40 χρόνια λειτουργούσε σε αυτό το σημείο.
Αμέσως μετά, έριξαν μέσα πάνω από 100 βόμβες μολότοφ καταστρέφοντας ολοσχερώς το κατάστημα και το σύνολο των εμπορευμάτων. Η εταιρεία πτώχευσε. Εβδομήντα υπάλληλοι απολύθηκαν.
Το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα μετά από αγωγή που έχει καταθέσει η πτωχευμένη εταιρεία κατά του Δημοσίου, διότι αυτές τις δυο ώρες που οι κουκουλοφόροι προσπαθούσαν και τελικά πέτυχαν, να "τρυπήσουν" τα ρολά, δεν επενέβη η Αστυνομία, αν και ήταν παρούσα με μεγάλη δύναμη, ούτε ήρθε η Πυροσβεστική,παρά τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα εργαζομένων και ιδιοκτητών.
Η "Kosta Boda" ζητά τώρα 4,8 εκατομμύρια ευρώ από το άθλιο αυτό κράτος ώστε να το... πληρώσει αφού θα τα δώσει σε οφειλόμενους φόρους, ασφαλιστικά Ταμεία και έαν μέρος σε αποζημιώσεις εργαζομένων.
Μνημονεύω την υπόθεση αυτή για να πω ότι ένα τσουνάμι αγωγών είναι η μόνη λύση πια σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Μαζικές αγωγές των κατοίκων των Εξαρχείων για τις φθορές των κατοικιών και καταστημάτων τους. Μαζικές αγωγές των εμπόρων της οδούΕρμού, των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως, των τρόλεϊ που καίγονται, των Πανεπιστημίων που έχουν καταληφθεί κ.ο.κ.
Οι δε αγωγές να μην περιοριστούν στο κράτος αλλά και στους αρμόδιους κατά περίπτωση υπουργούς προσωπικά με απαίτηση να δεσμευτούν οι περιουσίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος