Το δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου… και τα μπρόκολα

Ό,τι λέει ο παπάς να κάνεις και ό,τι κάνει να μην κάνεις. Παροιμία

Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 20:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το δαχτυλίδι του Πόντιου Πιλάτου που είχε εντοπισθεί στη Δυτική Όχθη της Βηθλεέμ πριν πενήντα χρόνια αποκάλυψε την ταυτότητα του. Με χρήση ειδικής κάμερας η γραφή του, στα ελληνικά μάλιστα, δηλώνει: Πιλάτος.
Θαύμα! Την καταλληλότερη εποχή αναγνωρίστηκε!
Τώρα που οι κυβερνώντες παίζουν το γνωστό παιχνίδι των υποψηφιοτήτων: έχασα- έχασα το δαχτυλίδι, ή το παιχνίδι των απατεώνων: εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Ανακατεύουν όσια και ιερά για να πλήξουν την εικόνα και το κύρος της θρησκείας. Διεκδικούν έτσι το δαχτυλίδι της εξουσίας. Άθεοι, οι αλιβάνιστοι, όπως σωστά δήλωσε σεβάσμιος μητροπολίτης.
Ήρθαν λοιπόν οι άθεοι, οι άπιστοι, να καταρρακώσουν το θεσμό της εκκλησίας και να διχάσουν και εκεί. Βέβαια ο στόχος είναι να απομακρυνθούμε από τα ιερά κείμενα που περικλείουν σοφία και μόνον σοφία. Να απαξιώσουμε τον εκκλησιαστικό λόγο και να μη μάθουμε ποτέ ό,τι «εν αρχή ην ο λόγος… και Θεός ην ο λόγος» (κατά Ιωάννη 1) αφού οι ίδιοι δε διαθέτουν λόγο ούτε γραπτό μα κυρίως προφορικό.
Ίσως φοβούνται και ζηλεύουν εμπνευσμένους ιερείς και επισκόπους που από άμβωνος κηρύττουν αλήθειες αιώνων.
Ίσως φοβούνται μη ξαναζήσουμε τα κρυφά σχολειά και ο λαός μάθει επιτέλους γράμματα και εξεγερθεί.
Φοβούνται μήπως αγαπήσουμε το αδιαίρετον, πατρίδα και θρησκεία και δεν καταφέρουν να μας ευνουχίσουν πνευματικά και ηθικά.
Φοβούνται την πίστη. Την πίστη που με παραμυθία, προτροπή δηλαδή και παρηγορία, κάνει τον άνθρωπο να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται για αυτό που πιστεύει.
Το μόνο που ξέρουν καλά είναι να μας πιλατεύουν (αθάνατη ελληνική γλώσσα) και να νίπτουν τας χείρας τους σαν άλλοι Πιλάτοι για τα κακά που φέρνουν στην πατρίδα.
Αυτά λοιπόν τα αλιβάνιστα και ασταυροκόπητα ανθρωπάκια δεν πιστεύουν πουθενά. Ούτε γνωρίζουν ότι η πίστη του καθενός σώζει. Διότι αν δεν πιστεύεις δεν ελπίζεις. Και μετά τον όποιο θεό θέλουν να καταργήσουν, ίσως σκεφτούν με την ανοησία που τους διακατέχει να καταργήσουν και τον από μηχανής θεό. Τον προσωπικό θεό καθενός που οραματίζεται και δεν είναι άλλος από «πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας» όπως άφησε παρακαταθήκη ο εθνικός μας ποιητής.
Εκτός και αν καταργήσουν και αυτόν μιας και το έργο του είναι φτιαγμένο από το Αθάνατο μέταλλο της Χριστιανοσύνης. Αυτοί, ίσως πιστεύουν στα μπρόκολα και έτσι κινήσουν, όπως δηλώνουν, την αγροτική οικονομία ως μοχλό ανάπτυξης. Ίσως ανακαλύψουν τα χρυσά μπρόκολα. Ίδωμεν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος