Εκλογές; Ούτε αυτοί δεν ξέρουν

Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2019 20:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η παρακμή έχει μπει στο μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας. Όπου και να κοιτάξεις δεν υπάρχει καμία χαραμάδα ελπίδας, ή έστω κάτι που να λειτουργεί με αρμονία και υπευθυνότητα. Δείτε την ημερομηνία των εκλογών. Μόνο σε υποσαχάριες χώρες, τις εκλογές τις αποφασίζει ΜΟΝΟ ένα πρόσωπο - ο εκάστοτε πρωθυπουργός - και τις κάνει όποτε του γουστάρει.
Επίσης, μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες ολόκληρο το περιβάλλον του... Ενός, προτείνει ημερομηνίες εκλογών με βάση το κομματικό συμφέρον και όχι το συμφέρον της χώρας. Στόχος, να ξεγελαστούν ψηφοφόροι, ή έστω να αιφνιδιαστούν, σε κάθε περίπτωση, κάλπες να στηθούν μόνο όταν τους συμφέρει.
Για όλα αυτά δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πράσινο ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την δεκαετία του 80 το Σύνταγμα και μετά το μπλε ΠΑΣΟΚ που όταν πήρε την εξουσία τα αξιοποίησε επίσης. Τώρα το ροζ ΠΑΣΟΚ απλώς κάνει ότι και οι προηγούμενοι: Πάνω από όλα το κόμμα.
Ωστόσο έστω και μέσα σε αυτό το νέφος της παρακμής και της κατάπτωσης το ερώτημα υπάρχει: Πότε θα κάνει εκλογές ο Ένας; Υπάρχουν τρεις επιλογές: Μέχρι τον Μάρτιο, τον Μάιο ή τον Οκτώβριο. Τι συμφέρει το μαγαζάκι του Ενός;
- Οι εκλογές μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να αποκλειστούν, η κυβέρνηση δεν κερδίζει τίποτε μόνο χάνει. Η επόμενη κυβέρνηση θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο των ΟΤΑ για παράδειγμα, ο "Κλεισθένης" και η απλή αναλογική θα καταργηθούν. Αν τις κάνουν θα είναι για να φορτώσουν στον Μητσοτάκη όλες τις καυτές πατάτες, με πρώτη το "Μακεδονικό".
- Οι εκλογές τον Μάιο έχουν λογική. Μπάχαλο και χάος με ΠΕΝΤΕ κάλπες, ενώ δεν εισπράττουν την βέβαιη ήττα των ευρωεκλογών. Τις κάνουν και ελπίζουν σε μη εκλογή Προέδρου τον Ιανουάριο (σενάριο που δεν έχει κανένα μέλλον γιατί θα αλλάξει και πάλι ο εκλογικός νόμος και απλώς θα γίνουν κι άλλες εκλογές και μετά την απλή αναλογική...).
- Οι εκλογές τον Οκτώβριο θα είναι καταστροφικές. Η ήττα θα μεγαλώσει πολύ, αλλά α) Θα μείνουν στην εξουσία άλλους πέντε μήνες β) Πάντα ελπίζουν στα μικρά "θαύματα" που τους έχουν φέρει στην εξουσία επί σχεδόν πέντε χρόνια. Μην τις αποκλείουμε.
Κλείνοντας, απλώς να σας πω ότι ούτε και οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα πότε να κάνουν εκλογές. Όμως είμαστε πια στο 2019... Απίστευτο αλλά δεν μπορούν να τις γλυτώσουν, όποτε και αν γίνουν. Και τότε θα γίνει μια καταγραφή του τι χώρα παρέλαβαν και τι χώρα παρέδωσαν, οπότε θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό από την διάλυση που έχει ήδη γίνει θεσμική λειτουργία της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti