Ωραίο το φουστάνι σου Γιώργο μου

Βάλε το κόκκινο φουστάνι εκείνο που σε κάνει και ανάβεις πυρκαγιές / Κώστας Κινδύνης

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 21:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν είχε μιλήσει ποτέ του. Μόνο χειροκροτούσε, όσους μιλούσαν απ’ την παράταξη του. Ήταν ταπεινός; Σοβαρός; Δεν είχε τίποτε να πει;
Αυτό το τελευταίο είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ευρέως στα πηγαδάκια της Βουλής. Βέβαια δεν ήταν ο μόνος που δεν μιλούσε. Όμως μια μέρα πήρε κάτι τ’ αυτί του και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Θα μιλήσω σκέφτηκε, για το Μακεδονικό. Την ημέρα που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Βουλή. (Δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων).
Άρχισε λοιπόν, να αναζητά ποιος θα του γράψει το λόγο του. Ελάχιστοι πια έγραφαν μόνοι τους. Το ‘πε δεξιά, το ‘πε αριστερά, το ‘πε κεντρώα, αλλά τζίφος.
Κάθε παράταξη θα μοίραζε το ίδιο κείμενο στους δικούς της με την παράκληση να του πειράξουν κάποιες λέξεις, για να μη μοιάζουν όλοι.
Το φωτοτυπικό πήρε φωτιά. Τούτος όμως, ο ταπεινός και καταφρονεμένος, δεν ήξερε τι να πειράξει. Τι να κάνει;
Το 'δωσε στην κόρη του, που σπούδαζε κοπτική-ραπτική σε μια σχολή του συρμού και ήξερε κάτι γράμματα, περισσότερα απ' τον πατέρα της.
Το κορίτσι χάρηκε που ο λόγος της θα ακουγόταν στη Βουλή. Ξεκίνησε λοιπόν, να κάνει αυτό που ήξερε. Κοπτική-ραπτική πάνω στο κείμενο.
Δεν έχει σημασία τι κατάφερε, πάντως της άρεσε. Στο τέλος, είπε να διακοσμήσει το κείμενο για να είναι εντελώς πρωτότυπο.
Πάλι έβαλε κάτω τις γνώσεις της και το θαύμα έγινε. Στην πίσω σελίδα σχεδίασε ένα πραγματικά πανέμορφο κόκκινο φουστάνι.
Το 'βαλε, το κείμενο με το φουστάνι, στο σελοφάν και περιχαρής (αν και δεν ήξερε τη λέξη) το 'δωσε στο μπαμπά.
Στιγμές οικογενειακής ευτυχίας. Χάρηκε ο άνθρωπος. Δεν τη σπούδασε τζάμπα. Μάλιστα, το κορίτσι, φρόντισε και για την ενδυματολογική εμφάνιση του μπαμπά, για να γράφει, όπως του 'πε, στην τηλεόραση.
Και έφθασε η μεγάλη στιγμή. Όλοι, συγγενείς και φίλοι που ενημερώθηκαν, πήραν τα ανάλογα ξηροκάρπια και κάθισαν να θαυμάσουν στην TV τον εκλεκτό τους.
Η Βουλή ήταν σχεδόν άδεια και τι να δείξει η τηλεόραση; Γι' αυτό οι κάμερες εστίασαν στον ομιλούντα. Κόμπιασε-ξεκόμπιασε, πήρε φόρα και διάβαζε το κείμενο. Ομολογώ ότι καλά το 'λεγε. Ας όψονται τρία μερόνυχτα πρόβες μαζί με το κοστούμι και την κόρη του να διορθώνει.
Άρχισε να νιώθει σίγουρος, να κινεί τα χέρια του, να κοιτάει τους υποτιθέμενους συναδέλφους, που δεν υπήρχαν, να αλλάζει ύφος και συχνά πυκνά να απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής. (Εκείνος υπήρχε).
Αφού λοιπόν, κέρδισε τις εντυπώσεις, εκείνος για εκείνον, είπε να σηκώσει και το χαρτί (το έκαναν κι άλλοι) για να δείξει την άνεση του και την καταλυτική του παρουσία.
Τότε έγινε το θαύμα. Φάνηκε το κόκκινο φουστάνι. Στο σπίτι η κόρη πανηγύριζε, ίσως γινόταν διάσημη. Η μητέρα της την φιλούσε. Μια θεια έκλαιγε από συγκίνηση.
Και πραγματικά ο στόχος επετεύχθη.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά.
Ωραίο το φουστάνι σου Γιώργο μου, έγραψαν άπαντες.
Τέτοια επιτυχία κανείς δεν την περίμενε.
Συγχαρητήρια και από 'μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος