Κλείνει το τελωνείο της Μονεμβάσιας;
Στη Βουλή το υπόμνημα των αλιέων της περιοχής
16/01/2012
Με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο βουλευτής ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση της για αναστολή της λειτουργίας από την 1η Φεβρουαρίου του 2012 του τελωνείου Μονεμβασίας, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες του στο τελωνείο της Νεάπολης Βοιών.
«Η ενέργεια αυτή», ανέφερε ο κ. Δαβάκης, «θα επιβαρύνει περαιτέρω τους αλιείς της Μονεμβασίας οι οποίοι πλέον θα καλούνται, προκειμένου να καλύψουν τις τελωνειακές τους ανάγκες, να πηγαίνουν ως το τελωνείο της Νεάπολης, με ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα μετακίνησης δεδομένου της υψηλής τιμής των καυσίμων, αλλά και επικινδυνότητας εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου».
Επιπλέον, όπως άλλωστε αναφέρουν και στο υπόμνημα τους οι αλιείς της Μονεμβασίας, ο κ. Δαβάκης ζήτησε την εξαίρεση του τελωνείου Μονεμβασίας από την υπ. αριθμό Δ6Β 1168860 ΕΞ/6.12.2011 (ΦΕΚ Β 3034/30-12-2011), καθώς το εν λόγω τελωνείο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επαγγελματιών αλιέων της περιοχής και γενικότερα της ανατολικής ακτογραμμής του Μαλέα, συνεισφέροντας παράλληλα και στην παρακολούθηση της αυξημένης κίνησης των επιβατηγών πλοίων που προσεγγίζουν τον λιμένα της Μονεμβασίας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Ολοκληρώνοντας τη εισήγησή του, ο κ. Δαβάκης επεσήμανε στον υπουργό, ότι η κατάργηση του τελωνείου της Μονεμβασίας θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την περιοχή, η οποία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποψιλωθεί από πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης.














