Φιλανθρωπικό τσάι για το νεαρό συμπολίτη μας Αλέξη Αργυρόπουλο, που σε ηλικία 22 ετών τροχαίο ατύχημα τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή 29/1 οι Θυγατέρες της Πηνελόπης Σπάρτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κέντρου ΑΜΙ (πρώην Μουστάκια) στη Μαγούλα, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν τετρακόσια περίπου άτομα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αγόρασαν προσκλήσεις χωρίς ωστόσο να παρευρεθούν.
Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης η πρόεδρος των Θυγατέρων Πηνελόπης Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο βασικό σκοπό της βραδιάς. Απώτερος στόχος, όπως σημείωσε, ήταν να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ώστε ο νεαρός συμπολίτης μας να τύχει της απαραίτητης θεραπείας στην Αμερική. Σε αντίθετη περίπτωση, τα έξοδα θα διατεθούν σε αγορά αναβατορίου, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες του 22χρονου εντός του σπιτιού του.  
Στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν τσάι, γλυκίσματα και μεζέδες, προσφορά των κυριών του Συλλόγου, ενώ συντροφιά κράτησε το Λακωνικό Ωδείο Σπάρτης, το οποίο πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση. Εξαιρετικοί ήταν και οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Δαφνίου, οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Σμύρνης.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι Θυγατέρες της Πηνελόπης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, την οποία ευλόγησαν από κοινού ο συντ/χος πατήρ Σπ. Σταυρόπουλος και ο εφημέριος της ενορίας Μαγούλας π. Κυριάκος Αμανατίδης.
Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς και κληρώθηκαν εκατό περίπου δώρα, προσφορές των μελών του Συλλόγου, αλλά και των εμπόρων της πόλης μας.
Με την παρουσία τους τίμησαν τη βραδιά ο λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα,ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Καρμοίρης. Μήνυμα απέστειλε ο λάκωνας βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η πρώην βουλευτής Επικρατείς της ΝΔ κ. Φεβρωνία Πατριανάκου.
«Η ανθρωπιά στο μεγαλείο της» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αθρόα συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος σε πείσμα των καιρών απέδειξε ότι η προσφορά και αλληλεγγύη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη δεν μπορεί να «πεθάνει» στο όνομα της οικονομικής κρίσης.