Αντιδράσεις στην Αρεόπολη για την 24ωρη πεζοδρόμηση

Στο ΔΣ Αν. Μάνης συζητείται το θέμα

Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016 19:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιδράσεις στην Αρεόπολη για την 24ωρη πεζοδρόμηση

Οξύτατες αντιδράσεις από επιχειρηματίες και κατοίκους της Αρεόπολης, προκάλεσε η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αν. Μάνης να προχωρήσει σε 24ωρη πιλοτική πεζοδρόμηση στους δρόμους πέριξ της κεντρικής πλατείας Αρεόπολης, κατά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει στο “ΛΤ” η ιδιοκτήτρια παραδοσιακού φούρνου στην Αρεόπολη, κ. Μηλιά Τσατσούλη, οι δρόμοι αποκλείστηκαν για τα οχήματα από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 17/6 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης 21/6! Όπως τονίζει η ίδια, αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθούν σημαντικά προβλήματα στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων, εφόσον η πρόσβαση οχημάτων ήταν αδύνατη, ενώ δυσκολίες στις μετακινήσεις τους αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι -κυρίως οι ηλικιωμένοι- εν μέσω καύσωνα.

Σύμφωνα με την κ. Τσατσούλη, ο Δήμος Αν. Μάνης είχε αποφασίσει εφαρμογή του μέτρου της πεζοδρόμησης, καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, μία απόφαση που είχε βρει σύμφωνους τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, η δημοτική αρχή προχώρησε σε πιλοτική 24ωρη πεζοδρόμηση κατά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, χωρίς όμως να έχει μεριμνήσει για τις ανάγκες καταναλωτών και εμπόρων, οι οποίοι είδαν σημαντική μείωση του τζίρου τους. Στόχος του Δήμου φαίνεται πως ήταν να διαπιστώσει εάν είναι βιώσιμη η μόνιμη εφαρμογή του μέτρου για τη σεζόν, όμως ένας τέτοιος σχεδιασμός -υπό τις παρούσες συνθήκες- φαντάζει εξαιρετικά φιλόδοξος.

Οι αντιδράσεις οδήγησαν τη δημοτική Αρχή να θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Μάνης, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 20.30΄ στο δημαρχείο Γυθείου. Εισηγητής στο θέμα «Τροποποίηση της αριθ. 209/2012 ΑΔΣ ως προς την χρονική περίοδο και το ωράριο λειτουργίας πεζόδρομου Τ.Κ. Αρεόπολης», θα είναι ο δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti