Ολοκληρώθηκε η β΄ κατασκηνωτική περίοδος αγοριών στην Ταϋγέτη

«Απ’ την Εγώπολη στην Εσύπολη»

Τρίτη, 02 Αύγουστος 2016 17:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε η β΄ κατασκηνωτική περίοδος αγοριών στην Ταϋγέτη

Από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως  Μονεμβασίας και Σπάρτης, στην Ταϋγέτη, η β΄ κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών. Ο τίτλος της κατασκήνωσης ήταν «Απ’ την Εγώπολη στην Εσύπολη».

Προχωρώντας σε απολογισμό της περιόδου, η ΙΜΜΣ αναφέρει τα εξής: «Ένα ταξίδι ξεκίνησε λοιπόν στην κατασκήνωση. Ένα ταξίδι που σκοπό είχε να φύγουμε μακριά απ’ το εγώ και να φτάσουμε στο εσύ. Κι η κατασκήνωση ήταν ο ιδανικός τόπος για να ξεκινήσει ένα τέτοιο ταξίδι καθώς εκεί μαθαίνουμε να παραμερίζουμε το εγώ μας μέσα απ’ το παιχνίδι, μέσα απ’ την ψυχαγωγία, μέσα απ’ την κοινή καθημερινή μας ζωή.

Όπως σε κάθε ταξίδι, έτσι και σ’ αυτό χρειαζόμαστε εφόδια. Εφόδια που θα μας βοηθήσουν να το φέρουμε εις πέρας και να φτάσουμε στον προορισμό μας. Κάθε μέρα λοιπόν, στην ώρα κατασκήνωσης, γινόταν συζήτηση για μια αρετή-εφόδιο που μας είναι απαραίτητη για να πάμε απ’ το εγώ στο εσύ. Συζητήσαμε για την αξία της φιλαλήθειας, για την υπομονή, τη συγχωρητικότητα, την ανεξικακία, την προσευχή, την ταπείνωση, που είναι αναγκαία για να εισέλθουμε στην Εσύπολη και την αγάπη, απ’ την οποία εκπορεύονται όλες οι αρετές. Μέσα απ’ τα αγιογραφικά αναγνώσματα που κάναμε κάθε πρωί, αναφερθήκαμε σε θέματα καθοριστικά για τη μυστηριακή μας ζωή, όπως είναι η μετάνοια, η εξομολόγηση, η πίστη και η Θεία Κοινωνία. Η συμμετοχή των παιδιών με σοβαρές απορίες απέδειξε τη δίψα της εφηβικής ψυχής για κάτι αληθινό.

Σε μια κοινωνία που τείνει συνεχώς προς τον ατομισμό, θέτοντας στο κέντρο το εγώ και οδηγώντας τα μέλη της στην κατάθλιψη και την απομόνωση, η κατασκήνωση  αντέταξε τη θυσιαστική αγάπη και την ταπείνωση ως επαναστατικό τρόπο ζωής και αντίδοτο στην ασθένεια του εγωισμού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο χώρο της έβλεπε κανείς πραγματικά χαρούμενα πρόσωπα, τόσο των κατασκηνωτών όσο και των στελεχών. Και αυτή η αληθινή χαρά αποδεικνύει με τη σειρά της ότι πίσω απ’ τις ανθρώπινες ενέργειες βρισκόταν το χέρι του Θεού που έκανε τις εννέα αυτές ημέρες αξέχαστες και πραγματικά ωφέλιμες για όλους.

Το ταξίδι από το εγώ στο εσύ ξεκίνησε στη φετινή κατασκηνωτική περίοδο. Θα συνεχιστεί στην πόλη ή στο χωριό του καθενός. Θα έχει όμως και σταθμούς ανεφοδιασμού, το κατηχητικό και την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο, που με ανυπομονησία περιμένουμε όλοι. Καλή αντάμωση».

Φωτο: ΙΜΜΣ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti