Αρχείο ΛΤ: Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Καπετάν Ζαχαριά

Τον Αύγουστο του 2003

Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 19:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχείο ΛΤ: Στα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Καπετάν Ζαχαριά

Ήταν 3 Αυγούστου του 2003 όταν πραγματοποιούταν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Καπετάν Ζαχαριά, στη Βαρβίτσα Λακωνίας.

Στο φύλλο της 5ης Αυγούστου 2003 ο “ΛΤ” έγραφε:

«Με πραγματική κόσμο συρροή και μεγάλη επισημότητα έγιναν στη Βαρβίτσα τα αποκαλυπτήρια λευκομάρμαρου αγάλματος του προεπαναστατικού ήρωα Καπετάν Ζαχαρία. Το άγαλμα αποκάλυψαν μαζί ο δωρητής ελληνοαμερικανός Πέτρος Γούβης, ο νομάρχης Κ. Φούρκας και ο δήμαρχος Οινούντος Ε. Βαλιώτης.

Ήταν μια ωραία γιορτή στην οποία αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στον πρωτοκλέφτη Καπετάν Ζαχαρία στον τόπο που γεννήθηκε, που μεγάλωσε και ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία του δουλωμένου γένους.

Για τον προεπαναστατικό αυτό αγωνιστή, που δολοφονήθηκε στα Τσέρια της Μάνης το 1804, μίλησε η νεαρή φιλόλογος Αθανασία Κυρ. Στρίφα, από τη Βαρβίτσα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Οινούντος Ε. Βαλιώτης, ο δωρητής του αγάλματος Πέτ. Γούβης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβίτσας Γιάννης Κουρτσούνης. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο γεν. γραμματέας τον πολιτιστικού συλλόγου Γιώργος Στρίφας.

Τιμές απέδωσαν κατά την τελετή άγημα του ΚΕΕΜ και η Φιλαρμονική της 94 Στρατιωτικής Διοίκησης Πελοποννήσου.

Μετά την αποκάλυψη του αγάλματος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμο Οινούντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρβίτσας στον δωρητή Πέτ. Γούβη, στον πρώην υπουργό Παρ. Φουντά και σε άλλες προσωπικότητες για τις διακεκριμένες υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στο χωριό.

Το μεσημέρι παρατέθηκε επίσημο γεύμα από το δήμο Οινούντος και χορεύτηκαν παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του δήμου Πετρούπολης».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti