Επισημάνσεις για συνδρομή στους πλημμυροπαθείς του Δ. Ευρώτα

Έως τέλη Μαΐου οι αιτήσεις για διενέργειας αυτοψίας

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 09:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επισημάνσεις για συνδρομή στους πλημμυροπαθείς του Δ. Ευρώτα

Ο Δήμος Ευρώτα  υπενθυμίζει  τους ιδιοκτήτες κτισμάτων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και βρίσκονται εντός των οριοθετημένων κοινοτήτων (σύμφωνα με το αρ. 637/τεύχος Β/01-03-2017 ΦΕΚ) ότι:
α) στις 31/5/2017 λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, που αφορά την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του κτίσματος.

Η αίτηση θα απευθύνεται στην αρμόδια Υπηρεσία, που είναι: Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Μεσσηνίας (Αθηνών 173, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα –τηλ. 27210 96970 και 96971) και θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
β) Την 1/3/2018 (εντός 1 έτους από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης οριοθέτησης), λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση άδειας επισκευής, προκειμένου να  καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών.  

Η Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.) συνίσταται από 60 % Δωρεάν Κρατική Αρωγή και 40 % Άτοκο Δάνειο από Πιστωτικά Ιδρύματα. Στις περιπτώσεις που δε χορηγείται στον δικαιούχο δάνειο από πιστωτικό ίδρυμα ή ο ίδιος δεν επιθυμεί τη λήψη του, δύναται να λάβει μόνο τη δωρεάν κρατική αρωγή από την αρμόδια υπηρεσία. 

Δείτε το ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Δήμου Ευρώτα www.evrotas.gov.gr. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος