Νικολάκου: «Εμπαιγμός των πολιτών τα μεγάλα ψέματα για το κόστος του ΣΔΙΤ»

Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 09:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νικολάκου: «Εμπαιγμός των πολιτών τα μεγάλα ψέματα για το κόστος του ΣΔΙΤ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημόσια διάλογο και την αντιπαράθεση που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ έχει κριθεί πρωτοποριακό, φιλικά περιβαλλοντικό και το πιο οικονομικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το Συμβούλιο Επικρατείας, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Έχει μάλιστα κριθεί ότι προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και ότι δεν υπηρετεί προσωπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή στρατηγικές. Οποιεσδήποτε ανόμοιες συγκρίσεις του με έργα προσωρινής διαχείρισης αποκαλύπτουν την προσπάθεια εμπαιγμού των πολιτών, απ’ όπου και αν γίνεται.

Το έργο μας παραμένει η μοναδική και πιο οικονομική λύση, που υπακούει στη νομιμότητα και συνάδει με τον ΕΣΔΑ, τον ΠΕΣΔΑ και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Τα μεγάλα ψέματα για το κόστος του σχεδίου της Περιφέρειας έχουν καταρρεύσει πανηγυρικά μετά και την επίσημη απάντηση στη Βουλή του αρμόδιου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, ότι το έργο της Πελοποννήσου είναι το πιο μεγάλο και ταυτόχρονα το πιο οικονομικό για τον πολίτη (69,3 ευρώ/τόνο για ολοκληρωμένη διαχείριση). Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση αυτή δόθηκε από Υπουργό της Κυβέρνησης, η οποία είναι πολιτικά απέναντι από την περιφερειακή αρχή.  

Απευθύνουμε κάλεσμα ευθύνης και σοβαρότητας, αλλά και τελευταία προειδοποίηση, να σταματήσει η όποια προσπάθεια εκμετάλλευσης του έργου της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών.

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο οποίος εμφανίζεται ως “ο ήρωας - υπερασπιστής των αδυνάτων πολιτών του” ας μας εξηγήσει γιατί δεν προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου του και αυτοπεριορίζεται σε ανούσιους και διχαστικούς επικοινωνισμούς. Κύριε Δήμαρχε, φίλε Δημήτρη προχωρήστε στα έργα και αφήστε τα λόγια».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti