Ανήσυχη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Παρέμβαση Τατούλη σε υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ

Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 14:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανήσυχη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Την βαθιά του ανησυχία για την έκταση που έχει λάβει η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια χθεσινής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
O περιφερειάρχης μετά τη σύσκεψη στην έδρα της ΠΕ Αργολίδας στις 18 Ιουλίου, για την αρχική διερεύνηση περίπτωσης λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, στην οποία παρευρέθησαν και επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι από τις ενέργειες και τις δράσεις του προγράμματος της Περιφέρειας έχουν προκύψει νέα επιστημονικά δεδομένα.
 
Τονίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και των συνεργαζόμενων επιστημόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι τέτοια θέματα δημόσιας υγείας, που ξεπερνούν τα συνήθη όρια, πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους τους επίσημους φορείς, τόσο της κεντρικής εξουσίας, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε με κοινή πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλες τις αρμόδιες αρχές και τη φυσική παρουσία του υπουργείου Υγείας στο άμεσο χρονικό διάστημα.
 
Όπως τόνισε ο κ. Τατούλης η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο φορέας υλοποίησης του έργου της καταπολέμησης των κωνωποειδών, συνεπικουρούν με κάθε μέσο το πρόγραμμα που εκτελούσαν τοπικά οι Δήμοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων κατόπιν αιτήματος τους. Στις περιοχές αυτές έχουν αναπτυχθεί οκτώ ψεκαστικά συνεργεία και γίνεται εντομολογική επιτήρηση.

Τα δε στοιχεία αποστέλλονται σε όλα τα επίσημα εργαστήρια (Παν/μιο Κρήτης, ΕΣΔΥ, Ινστιτούτο Pasteur) και υπάρχει επιστημονική διερεύνηση σε άγρια πτηνά από την συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Κτηνιατρική σχολή του Παν/μιου Θεσσαλίας, τα οποία αξιολογούνται υπεύθυνα από τους επιστημονικούς συνεργάτες της (Ιατρική σχολή Παν/μιου Θεσσαλίας, Παν/μιο Κρήτης κ.α.) με πόρους αποκλειστικά του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Ο περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας είναι απαραίτητη «η υψηλού επιπέδου συνεργασία, γεγονός που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποδείξει έμπρακτα διαχειριζόμενη επιτυχώς το πρόβλημα της ελονοσίας και η ανάλογη υπεύθυνη στάση όλων των επισήμων φορέων που θα κληθούν να παραστούν στην σύσκεψη».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος