«Δίαυλος» ... εν δράσει και φέτος το καλοκαίρι

Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 10:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δίαυλος» ... εν δράσει και φέτος το καλοκαίρι

Για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενημερώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Ομιλίες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σε γονείς:
Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Καστορείου, πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο στην αίθουσα Μπακή στο Καστόρειο, δύο ομιλίες από την ψυχολόγο του «Διαύλου» Ιωάννα Παπαδοπούλου, στους γονείς σε θεματικές που άπτονται του γονικού τους ρόλου. Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 20 Ιουνίου  και ώρα 7:00 το απόγευμα, αναπτύχθηκε η θεματική: «Οργάνωση και εποπτεία της μελέτης του παιδιού στο σπίτι» & την Τετάρτη 21 Ιουνίου την ίδια ώρα, αναπτύχθηκε η θεματική: «Εφηβεία».

Παρεμβάσεις στις κατασκηνώσεις της ΙΜΜΣ «Η Ταϋγέτη»:
Φέτος τον Ιούλιο,  όπως κάθε χρόνο, είχαμε την χαρά να βρεθούμε κοντά στα παιδιά των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη» της ΙΜΜΣ με την υλοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων και βιωματικών ομάδων ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους, με θεματικές που στόχο έχουν την ομαλή ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη.

Με την πνευματική καθοδήγηση και τις ευλογίες του σεβασμιότατου μητροπολίτου κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι παρεμβάσεις:

Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο αγοριών, πραγματοποιήθηκε βιωματική παρέμβαση από την Αικατερίνη Καργάκου -  κοινωνική λειτουργό, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σημεία κινδύνου».

Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο κοριτσιών, πραγματοποιήθηκε από την Ιωάννα Παπαδοπούλου -  ψυχολόγο, δίωρη βιωματική παρέμβαση, με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Σημεία κινδύνου».

Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο αγοριών, πραγματοποιήθηκε από την Αικατερίνη Καργάκου -  κοινωνική λειτουργό, δίωρη βιωματική ομάδα έφηβων αγοριών με θέμα: «Διατροφή και Άσκηση στην Εφηβεία».

Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο κοριτσιών, η Ασπασία Γκουντούνα - κοινωνική λειτουργός, πραγματοποίησε δύο βιωματικές ομάδες εφήβων κοριτσιών με θέμα: «Αυτοεκτίμηση - Αυτογνωσία».

Το επιστημονικό προσωπικό  του «Διαύλου» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την ευαισθησία που έχει επιδείξει εμπράκτως όλα τα χρόνια σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Λακωνίας, καθώς και τους πατέρες Τσέτσεκα Νικόλαο υπεύθυνο των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη», τον πατέρα Σεραφείμ Κοσμά, την πρεσβυτέρα Κρυπωτού Αμαλία, τον κ. Κατσούλη Ιωάννη,  τον πατέρα Ανδρέα Κόνιαρη την κ. Μαριάννα Λάτση καθώς και τους ομαδάρχες των παιδιών για την άψογη συνεργασία και την εγκάρδια φιλοξενία τους.  

Παρέμβαση στο στρατό:
Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2016-2017, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον διοικητή- ταξίαρχο Χατζηνικολάου Ιορδάνη και τον αντισυνταγματάρχη Βλάσση Σπυρίδωνα,   πραγματοποιήθηκε  δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του  ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 2 Αυγούστου  και ώρα 5:30 το απόγευμα στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»

Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν η κοινωνική λειτουργός Κατερίνα Καργάκου, επιστημονικό στέλεχος του «Διαύλου».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος