Ένας 14χρονος Ρομά πίσω από 6 κλοπές σε Σπάρτη, Αφυσσού και γέφυρα Ευρώτα

Mayfair_Club

Πάνω από 21.000 ευρώ η συνολική λεία του ανήλικου δράστη

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 19:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας 14χρονος Ρομά πίσω από 6 κλοπές σε Σπάρτη, Αφυσσού και γέφυρα Ευρώτα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά έξι κλοπές διέπραξε ένας ανήλικος Ρομά στη Σπάρτη, στο Αφυσσού και στην περιοχή της γέφυρας του Ευρώτα (στη Σπάρτη). Οι περιπτώσεις κλοπών, που σημειώθηκαν στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 14χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.  Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και ακόμη δύο ημεδαπούς, έναν 44χρονο και μία 40χρονη, γονείς του ανήλικου, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανήλικου.

Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από τις 1/8/2017 έως και τις 26/9/2017, διέπραξε: Δύο κλοπές σε οχήματα στη Σπάρτη, δύο κλοπές σε οικίες στο Αφυσσού, μία κλοπή σε σταθμευμένο όχημα στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα στη Σπάρτη και μία αφαίρεση κινητού τηλεφώνου ενός άνδρα στην περιοχή της Σπάρτης.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 21.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του ανήλικου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος