130.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Σπάρτης

Χορηγούνται στον Δ. Σπάρτης

Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2018 18:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
130.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Σπάρτης

Τη θετική απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβε ο Δήμος Σπάρτης στο αίτημά του για χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Σπάρτης.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 130.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα,  εκτός από τους μαθητές των ανωτέρω σχολείων, ως χώρος άθλησης της νεολαίας της Σπάρτης.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης αναφέρονται τα εξής: «Με την πραγματοποίηση έργων συντήρησης ή αποκατάστασης υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, ο Δήμος Σπάρτης αποδεικνύει ότι, καταβάλει εντατικές προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει, στο μέτρο του δυνατού, να πορεύεται με βασική αρχή, να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου, γιατί θεωρεί τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό βασικό κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται δωρεάν σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.  Τέλος, ευχαριστούμε και το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη, που στέκεται συμπαραστάτης στις προσπάθειες του Δήμου και συμβάλει πάντα στην άρτια και άμεση συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti