Δίνουν αίμα για να βοηθήσουν συνανθρώπους στο ΚΥ Βλαχιώτη

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 16:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δίνουν αίμα για να βοηθήσουν συνανθρώπους στο ΚΥ Βλαχιώτη

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.   

Ο Δ. Ευρώτα υπογραμμίζει, για μια ακόμα φορά ότι η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των δημοτών στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας γίνεται αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, ενώ στόχο αποτελεί η μύηση όλο και περισσότερων πολιτών στο πνεύμα του εθελοντισμού.

Οι αιμοδότες έχουν προσφέρει -μέχρι τώρα- πλέον των 4.000 φιαλών αίματος για τις ανάγκες των ασθενών και συγκεκριμένα για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, για τροχαία και λοιπά ατυχήματα, εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, γαστρορραγίες, κατάγματα κι έκτακτες περιστάσεις.

Για τους ανωτέρω λόγους, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 62 χρόνων, να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενισχύοντας την εθελοντική ομάδα αιμοδοτών «Γιώργος Κρεμμύδας».

Σημειώνεται ότι, η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 6:00 έως τις 8:00 μμ, ενώ την όλη διαδικασία θα φέρει εις πέρας κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, με ειδικευμένο προσωπικό.

Στο κάλεσμά του ο Δ. Ευρώτα αναφέρει τα εξής: «Το αίμα δεν αγοράζεται, αντίθετα μόνο προσφέρεται, επομένως η πράξη της αιμοδοσίας συνιστά το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε: Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής   άνθρωπος – υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι»…


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti