Με μεγαλοπρέπεια η Μονεμβασιά εόρτασε την πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Mayfair_Club
Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 18:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με μεγαλοπρέπεια η Μονεμβασιά εόρτασε την πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέσθηκε την Κυριακή (15/4) το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της πολιούχου της Μονεμβασίας, Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος (στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του), συγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε σε τρεις από τις αρετές του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, την πίστη, την ταπείνωση και την υπακοή που έδειξε στο θέλημα του Θεού για την ενσάρκωση του Υιού του. Επίσης, ευχαρίστησε αδελφικώς τον  Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την τιμητική του πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχει στην ιερά πανήγυρη.

Πλήθος πιστών από τη Λακωνία και τους γύρω νομούς προσήλθαν στην γραφική καστροπολιτεία, όπου βρίσκεται ο ιστορικός ναός της Παναγίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία και να λάβουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης Χρυσαφίτισσας. Παρέστησαν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Τους ύμνους της ασματικής ακολουθίας απέδωσε ο βυζαντινός χορός «Μελωδοί» υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτη Νικολάου Ταπραντζή.

Τέλος, θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία Χρυσαφίτισσα έλαβαν χώρα και στα Χρύσαφα Λακωνίας.

Με πληροφορίες-φωτό από arxon.gr

Δείτε video του Τ. Κούρου για το Ionian Channel από τον εορτασμό σε Μονεμβασιά και Χρύσαφα

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος