Ιππείς μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γερακίου (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 13:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιππείς μετέφεραν την εικόνα  του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γερακίου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια έγινε και φέτος ο εσπερινός προς τιμή του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη εκκλησία στο Κάστρο Γερακίου.

Το τελετουργικό ξεκίνησε μέσα από το Γεράκι και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Κάτω-Βρύση, όπου παραδόθηκε η εικόνα του Αγίου Γεωργίου- δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη- σε 11 ιππείς όπου μαζί με τα άλογα τους μετέφεραν την εικόνα μέχρι το προαύλιο της εκκλησίας στο Κάστρο Γερακίου.

Εκεί τους περίμενε ο ιερέας του Γερακίου αιδεσιμότατος Ιωάννης Χαραμής που παρέλαβε την εικόνα και πρώτοι οι ιππείς μαζί με τα άλογα τους  την προσκύνησαν και συνέχεια όλοι όσοι ήταν εκεί.

Αρκετοί Γερακίτες αλλά και πολύς κόσμος από την γύρω περιοχή με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν τον πανηγυρικό μετά αρτοκλασίας εσπερινό.

Αξίζει να αναφέρω τα ονόματα των συμμετεχόντων ιππέων που ήταν οι:Γεώργιος Κόντος του Δήμου, Κωνσταντίνος Μαρουδάς του Αγγελή, Μιχάλης Πουλημένος του Βασιλείου, Γιώργος Τσίπουρας του Χρήστου, Γιώργος Βάρλας του Σταύρου, Λεωνίδας Μαλαβάζος του Παναγιώτη, Παναγιώτης Φασμούλος του Νικολάου, Παναγιώτης Βάρλας του Βασιλείου, Παναγιώτης Πουλίτσας του Χρήστου,Θεόδωρος Αγγελέτος του Κυριάκου και ο Γιώργος Κρεμαστιώτης που είχε έρθει από το Λεωνίδιο.

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά αφού ξύπνησαν μνήμες από άλλες εποχές όπου τα άλογα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την γιορτή.

Μετά το πέρας του εσπερινού, πρώτα οι ιππείς με τα άλογά τους και μετά ο υπόλοιπος κόσμος πήραμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια ευχή, να είμαστε καλά και του χρόνιου  να ξανά ανέβουμε στην κορυφή του Κάστρου μας να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Χρήστος Μπαλαμπάνος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος