Ένας φίλος της Λακωνίας τίμησε την Ελλάδα στο Βουκουρέστι

Mayfair_Club
Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 16:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας φίλος της Λακωνίας τίμησε την Ελλάδα στο Βουκουρέστι

Την προηγούμενη Πέμπτη (19 Απριλίου) η Κυβέρνηση της Ρουμανίας, το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου και η εκεί Ελληνική Πρεσβεία απένειμαν την ύψιστη διάκριση στον καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθν. Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη με τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή.

Ειδικότερα, στην εξαιρετική αυτή τελετή ο κ. Χαραλαμπάκης και ο Έλληνας πρέσβης κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος (από την Αρκαδία), μίλησαν για το Γ. Σεφέρη, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Στ. Κορκολής παρουσίασε μελοποιημένα τραγούδια του Νομπελίστα μας ποιητή.

Ακολούθως προβλήθηκε το πολυσχιδές έργο του κ. Χαραλαμπάκη και πρωτίστως η έκδοση του περίφημου Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ιδιαίτερη αυτή η βράβευση του (κρητικού) συμπατριώτη μου καθηγητή αποτελεί ύψιστη τιμή για την ίδια τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή κατά την οποία η Γλώσσα μας, η Ορθοδοξία, η Ιστορία μας… τα ήθη και έθιμά μας, αποτελούν το ενοποιητικό στοιχείο του Ελληνισμού.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αγαπά πολύ τη Λακωνία και ιδιαίτερα τη Σπάρτη την οποία επισκέπτεται συχνά (ιδιωτικά), αλλά και επίσημα ως ομιλητής, όπως τον περασμένο Ιούνιο σε Επιστημονική Ημερίδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. καθηγητής θα είναι ξανά εισηγητής στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στις 4- 5 & 6  Μαΐου, στο Γύθειο.

Δρ. Ιωάννης  Σαϊτάκης, Σχολικός Σύμβουλος 1ης &  2ης  Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λακωνίας


Ε
νημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος