Άγονες ή παράτυπες οι εργολαβίες για δακοκτονία σε 10 περιοχές της Λακωνίας

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 16:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άγονες ή παράτυπες οι εργολαβίες για δακοκτονία σε 10 περιοχές της Λακωνίας

Στα πλαίσια του ηλεκτρονικού, διεθνή διαγωνισμού του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου με δολωματικούς ψεκασμούς, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού και έως τις 15/5/2018 είχαν υποβληθεί  αποδεκτές προσφορές  για 24 εργολαβίες από τις 34 που υποδιαιρείται το έργο για το 2018.

Σε πέντε εργολαβίες δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον και δεν υπέβαλε προσφορά κανένας εργολάβος με αποτέλεσμα το έργο στις εξής περιοχές να κηρυχθεί άγονο.

Αναλυτικά οι εργολαβίες στις οποίες δεν έχουν υποβληθεί προσφορές είναι:  1. Αγγελώνα –Άγιος Ιωάννης Μονεμβάσιας, 2.    Νόμια, 3. Παπαδιάνικα, 4. Καστόρι, 5. Αλευρού- Γεωργίτσι- Περιβόλια.

Επιπλέον, σε πέντε εργολαβίες υποβλήθηκαν μη κανονικές  προσφορές, συνεπώς  στις κάτωθι περιοχές το έργο  δεν  έχει  προσωρινό μειοδότη: 1. Άγιος  Νικόλαος  Μελιτίνης -Παλαιόβρυση –Μελιτίνη, 2. Κόκκινα Λουριά – Καστάνια – Σελεγούδι, 3. Ζαραφώνα-Καρίτσα, 4. Μεταμόρφωση, 5. Θεολόγος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα καθώς και το νομικό πλαίσιο:
1.Την παράγραφο ΙΙΙ του υπ αριθμόν 2354/27183/02-03-2016 εγγράφου του ΥΠΑΑΤ ΄΄ Στην περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση ημερομηνίας έναρξης του πρώτου ψεκασμού μετά την 15 Αυγούστου , οι δαπάνες που δημιουργούνται δεν θεωρούνται επιλέξιμες.
2. Το γεγονός ότι το άγονο μέρος του διαγωνισμού ως τμήματα διεθνούς διαγωνισμού δεν επιτρέπεται  να αλλάξουν οι τεχνικές προδιαγραφές  που έχουν  παγιωθεί με την 65747/10083/12-03-2018  διακήρυξη .
3. Την  παράγραφο 15 του εισηγητικού κεφαλαίου της 65747/10083/12-03-2018    διακήρυξης που αφορά την  δυνατότητα της  Αναθέτουσας  Αρχής να προσφύγει  στην διαδικασία που  προβλέπεται στο άρθρο 26 παρ . 2β  και  το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016,

η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας θα εισηγηθεί στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου  τη  συνέχιση του  διαγωνισμού για  τα τμήματα που προαναφέρθηκαν με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης  χωρίς  προηγούμενη  δημοσίευση  κατά  το άρθρο 26 παρ 2β  για τα τμήματα  που δεν υποβλήθηκαν κανονικές  προσφορές  και  κατά το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016 για τα τμήματα που δεν υποβλήθηκε  καμία προσφορά.

Εκτίμηση της υπηρεσίας για την  αδυναμία σύστασης συνεργείων στις  εν λόγω  περιοχές είναι, κυρίως, η έλλειψη ενδιαφέροντος από οδηγούς γεωργικών ελκυστήρων να εργαστούν  στο  πρόγραμμα.

Μια σοβαρή  ιδιαιτερότητα  για τις περιοχές  που είναι άγονες στους Δήμους Μονεμβάσιας και Ανατολικής Μάνης είναι η πρωιμότητα ωρίμανσης  του ελαιοκάρπου. Τηρώντας  την  νόμιμη  διαδικασία, η πιθανή εκτέλεση πρώτου ψεκασμού  στις εν  λόγω περιοχές  από τον προσωρινό μειοδότη θα είναι κατ΄ εκτίμηση το διάστημα 1 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου. Πρώτος ψεκασμός στις εν λόγω περιοχές  αυτό το διάστημα θα είναι αναποτελεσματικός  και θα πρέπει οι παραγωγοί να ενημερωθούν να καλύψουν τον  πρώτο ψεκασμό το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου με ευθύνη  τους, προκειμένου ο προσωρινός  μειοδότης  να συνεχίσει  το έργο από το προβλεπόμενο  διάστημα (πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου) για την αύξηση της  αποτελεσματικότητας του  έργου.  

Λαμβάνοντας υπόψη τα  ανωτέρω, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι παραγωγοί  των περιοχών που δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για εκτέλεση του έργου η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας ζητεί έκδοση απόφασης των δημοτικών συμβουλίων της Λακωνίας σχετικά με την συνέχιση  της  διαγωνιστικής  διαδικασίας  για τις προαναφερόμενες  περιοχές.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος