Ευαισθητοποίησαν τους εθελοντές οι Φίλοι του Νοσοκομείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 14:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευαισθητοποίησαν τους εθελοντές οι Φίλοι του Νοσοκομείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης, διεξήχθη η  προγραμματισμένη -προ μηνών- εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για τον εθελοντισμό, την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το περιφερειακό τμήμα Σπάρτης του Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Η νοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια κ. Χατζή (από τον Ερυθρό Σταυρό) αναφέρθηκε στον εθελοντισμό, ενώ οι ιατροί κ. Μ. Καλκάνη και κ. Ι. Κοντονής (από το Νοσοκομείο Σπάρτης), εξήγησαν με σαφήνεια και απλότητα, τα οφέλη και πλεονεκτήματα της δωρεάς αίματος και  μυελού των οστών, αλλά και τις διαδικασίες λήψης τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Σπάρτης αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους  και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτή η ενημέρωση.

Ιδιαίτερα πολύτιμη η παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών της Νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν την ευθύνη λήψης δείγματος σάλιου για τη δωρεά  μυελού των οστών.

Ευχαριστούμε θερμά  όλους όσοι παρευρέθηκαν και κυρίως αυτούς που είχαν δυνατότητα  και έδωσαν δείγμα για να γίνουν δότες μυελού των  οστών. Και δεν ήτανε λίγοι.

Καλούμε όλους όσοι μπορούν και θέλουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ή δωρητές μυελού των οστών να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Σπάρτης- Τμήμα Αιμοδοσίας.

(*Ευχαριστούμε τη  Λέσχη Μοτοσυκλέτας Σπάρτης και όλους τους συντελεστές των αγώνων στη Βαμβακού για τη διανομή του έντυπου υλικού για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά του μυελού των οστών)».

Παρουσίαση θεατρικής παράστασης
Εξάλλου, στα τέλη Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου «ανέβασε» τη θεατρική παράσταση «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» του Βασ. Κατσικονούρη.

Μέλη του συλλόγου που αγαπούν το θέατρο, έχουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς, του εθελοντισμού, αφιέρωσαν το  πολύτιμο χρόνο τους, αφενός μεν για να δώσουν την ευκαιρία παρακολούθησης του έργου, αφετέρου για να ενισχυθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Χαρακτηριστικά, ο σύλλογος αναφέρει τα εξής: «Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και ιδιαιτέρως τις κυρίες Κ. Κακαλέτρη και Π. Γαβαλά  για τον τόσο πολύ χρόνο που αφιέρωσαν.

Ελπίζουμε να μπορούμε, όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στην επιθυμία πολλών, να παρουσιαστεί πάλι αυτή η θεατρική παράσταση.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες  για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Ελπίζουμε και στη δική  σας στήριξη, το Νοσοκομείο μας έχει ανάγκη όλους». 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti