«3ο Εργαστήρι Διάδρασης και Συνεργασίας με την Τοπική Κοινωνία» στο Γεράκι

Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 15:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«3ο Εργαστήρι Διάδρασης και Συνεργασίας με την Τοπική Κοινωνία» στο Γεράκι

Το «3ο Εργαστήρι Διάδρασης και Συνεργασίας με την Τοπική Κοινωνία» οργανώνει ο Δ. Ευρώτα, την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ στο Γυμνάσιο Γερακίου.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλους του πολίτες του Δήμου Ευρώτα: Μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, αγρότες και επιχειρηματίες, αλλά και εκπροσώπους των τοπικών συλλογικών και επιχειρηματικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το εργαστήρι διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εταιρικού δικτύου “Geo-Ergon Paideia” με τίτλο Start-up farm: Δεξιότητες για τους μελλοντικούς οικο - γεωργούς», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι να μοιραστούν οι μαθητές τη νέα γνώση και την εμπειρία που είχαν μέσα από τα μαθήματα των θερινών σχολείων «Start-Up Farm» στο Δήμο Ευρώτα, στον Δήμο Murfatlar Ρουμανίας και στο Saarbrucken Γερμανίας που υλοποιήθηκαν από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπαιδευτές του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού σωματείου ΚΕΑΝ και του ερευνητικού φορέα IZES (Γερμανία).

Οι μαθητές θα είναι οι κύριοι ομιλητές του εργαστηρίου όπου θα συμμετάσχουν με παρουσιάσεις που θα περιγράφουν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια «My Start Up Farm».

Στο εργαστήρι θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής όπου θα τοποθετηθούν στις προτάσεις των μαθητών ως έμπειροι και πετυχημένοι οικο-γεωργοι.

Το εκπαιδευτικό υλικό που πρόκειται να παρουσιαστεί στο εργαστήριο θα είναι διαθέσιμο στο ευρύτερο κοινό μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης στην ιστοσελίδα του έργου www.geo-ergon-paideia.eu.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου έχει ως εξής:

01

02
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti