Υπόψη Πρ. Παυλόπουλου σημαντικά ζητήματα της Μονεμβασιάς

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν επιχειρηματίες της περιοχής - Η δέσμευση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα

Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2018 07:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπόψη Πρ. Παυλόπουλου σημαντικά ζητήματα της Μονεμβασιάς

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας  για την απελευθέρωση της Μονεμβάσιας από του Τούρκους και της ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Μονεμβασίας, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας υποδέχθηκε τον κ. Παυλόπουλο στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην ιστορική πόλη της Μονεμβασίας.

Κατόπιν αιτήματος των επιχειρηματιών της Μονεμβασιάς στο γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος είχε την ευγενή καλοσύνη να δεχθεί μέλη του ΔΣ της Ένωσης σε κατ’ ιδίαν συνάντηση .

Στη διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προϊόντα τοπικών παραγωγών. Έτσι, όπως αναφέρει η Ένωση προβλήθηκε «και μια άλλη πτυχή του τόπου μας πέρα από το πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα, αυτή της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα».

Παράλληλα, στα πλαίσια της ολιγόλεπτης συνάντησης, τα μέλη της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν στον Πρ. Παυλόπουλο, κάποια από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, με προεξέχοντα αυτά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες επί τάπητος τέθηκαν «το πλήθος αιολικών πάρκων και εναέριων δικτύων υπερ-υψηλής τάσης που σχεδιάζονται και αδειοδοτούνται χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας-καθώς και την εισφοροεισπρακτική πολιτική και τον καθημερινό έλεγχο των επιχειρήσεων της Μονεμβασίας από κάθε είδους ελεγκτικό φορέα και μηχανισμό (ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-ΕΦΕΤ κλπ, κλπ)».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και κατανόηση τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση. Ο ίδιο τόνισε ότι «η κοινωνία μας και ειδικά η υγιής επιχειρηματικότητα δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει επί μακρόν σε μία οικονομική πολιτική που στηρίζεται στην υπερφορολόγιση των εσόδων και μας διαβεβαίωσε πως ήδη η Προεδρία της Δημοκρατίας απεργάζεται σχέδια και προτάσεις με στόχο  την αλλαγή την φιλοσοφίας και της υπάρχουσας οικονομικής πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος προσκάλεσε τους επιχειρηματίες της Μονεμβασίας μια εκτενέστερη και επί της ουσίας συνάντηση τον επόμενο μήνα στο Προεδρικό Μέγαρο. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή «με μεγάλη χαρά» όπως σημειώνει η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας.

«Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους συμπατριώτες μας, ότι φέτος η Ένωση μας στήριξε οικονομικά τις εκδηλώσεις της καύσης της γολέτας στη Μονεμβάσια προσφέροντας ένα ποσό από το ταμείο της για πυροτεχνήματα και εργασίες επί του σκάφους» καταλήγει η ανακοίνωση των επιχειρηματιών.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti