Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πετρέλαιο θέρμανσης

Στα ίδια χαμηλά επίπεδα με πέρυσι το επίδομα στη Λακωνία

Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την επόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 ως 1,20 ευρώ το λίτρο, γεγονός που καθιστά το επίδομα χωρίς ουσιαστική συμβολή στην ανακούφιση των δικαιούχων. Μάλιστα, το αντίτιμο είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 20% συγκριτικά με πέρυσι, λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Αναφορικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, που αναμένεται να αγγίξει τα 12,5 λεπτά το λίτρο, αναμένεται να αποδοθεί στους δικαιούχους μετά την πάροδο τουλάχιστον δύο μηνών από την έναρξη διάθεσης του προϊόντος. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κονδύλι των περίπου 62 εκατ. ευρώ για το επίδομα αναμένεται στα τέλη του χρόνου ή ακόμη και στις αρχές του 2019, γεγονός που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν και ύστερα να περιμένουν για να λάβουν πίσω ένα μικρό ποσοστό του καταβληθέντος ποσού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γ. Ασμάτογλου, υποστήριξε ότι η τιμή θα ξεπεράσει τα 1,17-1,18 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα και τις απομακρυσμένες περιοχές θα υπερβεί το 1,20 ευρώ και στα νησιά θα αγγίξει το 1,28-1,30.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι εξής:
- Άγαμοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 100.000 ευρώ.
- Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και περιουσία έως 200.000 ευρώ.
 -Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ, συν 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο παιδί μετά το πρώτο.

Η χώρα θα χωριστεί στις εξής ζώνες:

Α΄ ζώνη: Γρεβενά, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα. Ποσό: 3,125 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (25 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Β΄ ζώνη: Αρκαδία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λάρισα, Μαγνησία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα και Χαλκιδική. Ποσό: 1,875 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (15 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Γ΄ ζώνη: Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Αττική Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κορινθία, Μυτιλήνη, Λευκάδα, Πρέβεζα, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χίος. Ποσό: Το επίδομα θέρμανσης στις περιοχές της ζώνης αυτής θα ανέρχεται σε 1 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (8 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Δ΄ ζώνη: Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία, Κεφαλληνία και Ιθάκη, Ρέθυμνο, Σάμος, Χανιά, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού. Ποσό: 0,625 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (5 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,125 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Ποσά επιδόματος

Στην α΄ ζώνη προβλέπεται ποσό 250 ευρώ για τον άγαμο και 312,50 ευρώ για τον έγγαμο

Στη β΄ ζώνη προβλέπεται ποσό 150 ευρώ για τον άγαμο και 187,50 ευρώ για τον έγγαμο

Στη γ΄ ζώνη προβλέπεται ποσό 80 ευρώ για τον άγαμο και 100 ευρώ για τον έγγαμο

Στη δ΄ ζώνη (Λακωνία) προβλέπεται ποσό 50 ευρώ για τον άγαμο και 62,50 ευρώ για τον έγγαμο

Ορεινοί «καλλικρατικοί» δήμοι: Το επίδομα θα χορηγείται για επιφάνεια κύριας κατοικίας έως 80 τμ. για τον άγαμο και έως 100 τμ. για τον δικαιούχο που είναι έγγαμος ή μέρος συμφώνου συμβίωσης, ανεξαρτήτως αριθμού εξαρτώμενων τέκνων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα