Λαμπρός ο εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 14:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρός ο εορτασμός του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα η μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο ιστορικό Γεράκι.

Προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και η αρχιερατική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχαν ο εφημέριος Γερακίου π. Ιωάννης Χαραμής και οι -εκ Γερακίου καταγόμενοι- ιερείς π. Ηλίας Βουρβουριώτης, εφημέριος Καραβά και π. Δημήτριος Μήτρης, εφημέριος Αλεποχωρίου.

Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου και έκανε λόγο για το θάρρος και την ανδρεία του νεαρού μάρτυρος. Εμφανώς συγκινημένος επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στον εορτασμό με αντιπροσωπείες των σχολείων όλων των βαθμίδων. Ιδιαίτερα εκθείασε τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο σεβασμιώτατος έκανε έκκληση στον Άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη να προστατεύει την περιοχή και ιδιαίτερα τους νέους, για τους οποίους αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και θυσίας.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας πέριξ του ναού, ενώ ύστερα από την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στον εορτασμό συμμετείχε ο δήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.

Την παραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα ιερό ναό στις Γούβες Δ. Ευρώτα.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti