Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας από τα Νοσοκομεία Σπάρτης, Τρίπολης, Κορίνθου

Με δικαστικές αποφάσεις

Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 19:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας από τα Νοσοκομεία Σπάρτης, Τρίπολης, Κορίνθου

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν από τα Νοσοκομεία Σπάρτης, Τρίπολης και Κορίνθου οι εργολάβοι καθαριότητας που βρίσκονται εγκατεστημένοι τα τελευταία χρόνια στις παραπάνω μονάδες, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες ανακαλούνται οι αναστολές που είχαν επιτύχει οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες. Πλέον, όπως υποστηρίζει το Υπουργείο, οι διοικήσεις των μονάδων «δύνανται να καλέσουν το προσωπικό καθαριότητας και να προχωρήσουν άμεσα στη σύναψη συμβάσεων εργασίας».

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε σήμερα για την ευτυχή κατάληξη τριών ακόμα από τις μάχες που διεξάγουμε τα τελευταία χρόνια (και) στα δικαστήρια, με τους εργολάβους διαφόρων υπηρεσιών που βρήκαμε εγκατεστημένους στα δημόσια νοσοκομεία. Η απομάκρυνσή τους άλλωστε αποτέλεσε μια από τις πρώτες μέριμνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας όταν αναλάβαμε, με σκοπό την ομαλοποίηση των όρων και συνθηκών εργασίας ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων στη δημόσια Υγεία και την εξοικονόμηση πόρων.

Έτσι, με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα ότι με δικαστικές αποφάσεις ανακαλούνται πλέον οι αναστολές που είχαν επιτύχει οι εργολάβοι καθαριότητας στα Γενικά Νοσοκομεία της Κορίνθου, της Τρίπολης και της Σπάρτης και πλέον οι Διοικήσεις των μονάδων αυτών είναι ελεύθερες (και έχουν ήδη ξεκινήσει) να καλέσουν το προσωπικό καθαριότητας και να προχωρήσουν τάχιστα στη σύναψη συμβάσεων εργασίας. Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία είχαν μάλιστα ήδη καταφέρει το ίδιο στο παρελθόν και με τους εργολάβους σίτισης (Κόρινθος και Τρίπολη) και φύλαξης (Σπάρτη).

Δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες και συνεχίζουμε άοκνα μέχρι την οριστική απαλλαγή από τους εργολάβους, σε όλες τις μονάδες του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλη την χώρα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti