Η εισήγηση της Επιτροπής ΠΕ Λακωνίας για τις ζημιές στον Δ. Ευρώτα

Προτάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 14:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εισήγηση της Επιτροπής ΠΕ Λακωνίας για τις ζημιές στον Δ. Ευρώτα

Με μοναδικό θέμα την αποτίμηση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν το νομό και ειδικότερα τον Δήμο Ευρώτα κ.α., συνεδρίασε η Συμβουλευτική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για θέματα Πρωτογενούς Τομέα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος  Παπαδάκος και τα μέλη Πέτρος Μπλέτας, Αναστάσιος Γκολέμης, Χρήστος Αναγνωστάκος και Γεώργιος Σκαφίδας.

Μετά από λεπτομερή ανάλυση και εκτεταμένη συζήτηση, τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη τα εξής:

«1. Ζητούμε λόγω των τεράστιων προβλημάτων: παγετός, χαλαζοθύελλα και πλημμύρες, το πάγωμα των οφειλών προς τις τράπεζες, την εφορία και τον ΕΦΚΑ όλων των πληγέντων, συμπεριλαμβανομένων και όλων των επιχειρήσεων, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, (μεταποίηση, συσκευασία και χυμοποίηση).

2. Την άμεση εκτίμηση των ζημιών, προκειμένου να εκδοθούν τα πορίσματα, για να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο άλλων πληγέντων περιοχών του νομού που δεν έχουν τελειώσει οι εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση παρά τον μεγάλο χρόνο που έχει παρέλθει.

3. Πρόταση της Επιτροπής, ο χωρισμός της πληγείσας περιοχής σε ζώνες. Ζητάμε την κατάργηση της εξατομίκευσης γιατί ποτέ δεν απέδωσε χρονικά και ποιοτικά το μέγεθος των ζημιών.

4. Να πιστωθούν στο λογαριασμό των πληγέντων παραγωγών χρήματα που θα αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 50% της πληγείσας παραγωγής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα, βάση της δήλωσης ΟΣΔΕ και της εκτίμησης των ζωνών από τον ΕΛΓΑ.

5. Ζητάμε την ιδιαίτερη προσοχή του ΕΛΓΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η  καταστροφή που έχει υποστεί το μανταρίνι λόγω της ευαισθησίας του από τον παγετό και τη χαλαζόπτωση που το έχει κάνει 100% ακατάλληλο και δεν υπάρχει διέξοδος στη χυμοποίηση.

Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις μας θα γίνουν  αποδεκτές από τους αρμόδιους φορείς ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti