Η κακοκαιρία έπληξε και πάλι τη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στους Δ. Ευρώτα, Μονεμβασίας και Αν. Μάνης - Παρασύρθηκε όχημα χωρίς συνέπειες στις Καρυές - Η εικόνα στο οδικό δίκτυο

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 10:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η κακοκαιρία έπληξε και πάλι τη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Σοβαρά προβλήματα προξένησε το νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναπτύχθηκε από το απόγευμα της Τρίτης (5/2) σε περιοχές της Λακωνίας και της υπόλοιπης νότιας Ελλάδας. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι έφεραν πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε αρκετά σημεία του νομού, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινόμενων βρέθηκαν για μία ακόμα φορά περιοχές του Δήμου Ευρώτα. Η στάθμη του παραπόταμου του ποταμού, Βορβά, αυξήθηκε και πάλι σε επικίνδυνα επίπεδα, με συνέπεια να προκληθούν πλημμύρες σε καλλιέργειες στην περιοχή μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη και Έλους, ενώ υπήρξαν και κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων από σπίτια στις περιοχές Αγ. Γεώργιος Σκάλας και Έλος.

Με απόφαση του δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δ. Ευρώτα παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη (6/2).

Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα «είχαμε πολλά κυβικά νερού από τις βροχοπτώσεις. Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει ανέβει παρά πολύ και τα εδάφη έχουν γίνει σαθρά. Στην περιοχή του Δ. Ευρώτα είχαμε πολλά προβλήματα και πάλι με πλημμύρες σε καλλιέργειες και δρόμους, όμως το αντιπλημμυρικό έργο που έχουμε υλοποιήσει στο Έλος άντεξε και αποσόβησε τα χειρότερα». Πάντως, ο μηχανισμός της ΠΕ Λακωνίας και των επιμέρους δήμων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και αντιμετώπισε τα προβλήματα, με πρώτιστο στόχο να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Η κακοκαιρία έπληξε και την περιοχή του Δήμου Αν. Μάνης, ενώ στο Γύθειο, η παραλιακή οδός, από την είσοδο του λιμανιού έως τη διασταύρωση Ακούμαρου, παρέμεινε κλειστή την Τρίτη, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των έντονων ανέμων, που είχαν ως συνέπεια ο δρόμος να πλημμυρίσει και το νερό να εισέλθει ακόμα και σε καταστήματα.

Στη Μονεμβασιά, η θάλασσα «βγήκε» στη στεριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στη μαρίνα, τον φάρο και άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ από τη μανία της φύσης παρασύρθηκε και μία βάρκα. Οι έντονοι κυματισμοί δημιούργησαν προβλήματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, καθώς και στο δημοτικό και επαρχιακό δίκτυο. Πλημμύρες σημειώθηκαν σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή Μονεμβασίας, Μολάων, Μεταμόρφωσης κλπ.

Στις Καρυές Δ. Σπάρτης ένα όχημα παρασύρθηκε από το νερό, ωστόσο ο οδηγός πρόλαβε να απεγκλωβιστεί εγκαίρως, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες. Επίσης, στη διασταύρωση της ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης προς Βούρβουρα, η κυκλοφορία διεκόπη λόγω πτώσης βράχου.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας:
- Το βράδυ της Τρίτης στην ΕΟ Μολάων – Βλαχιώτη, στο ύψος της Γκαγκανιάς από κατολίσθηση (αποκαταστάθηκε)
- Στην οδό που συνδέει Βλαχιώτη και τη Σκάλα, στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου. (αποκαταστάθηκε)
- Στην Επ. Οδό Απιδέας Αγ. Δημητρίου, λόγω αυξημένης συγκέντρωσης υδάτων (αποκαταστάθηκε)

Κλειστοί δρόμοι παραμένουν:
- ΕπΟ Καρυών Αγ. Πέτρου
- ΕπΟ προς Βούρβουρα (από διασταύρωση ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης) λόγω πτώσης βράχου

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση σε χωριά όπως η Απιδιά, ο Άγιος Δημήτριος, τα Νιάτα, το Κυπαρίσσι και το Φοινίκι, εξαιτίας της πτώσης δέντρων και κεραυνών σε καλώδια της ΔΕΗ. Πάντως, οι διακοπές ρεύματος είναι μικρής διάρκειας, καθώς αποκαθίστανται άμεσα από τα συνεργεία.

Φωτο: Μιχάλης Καρούνης, monemvasianews.gr, ant1south.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti