Help – Desk ΚΕΝΑΚ: Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ για τους μηχανικούς

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Help – Desk ΚΕΝΑΚ: Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ για τους μηχανικούς

Μία νέα υπηρεσία προς τους μηχανικούς μέλη του ξεκινά να παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με σκοπό την παροχή υποστήριξης σε μηχανικούς για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η νέα υπηρεσία «HELP-DESK ΚΕΝΑΚ», όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, θα παρέχεται σε εβδομαδιαία βάση και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του ΤΕΕ για υποστήριξη, ενίσχυση και εμβάθυνση του ρόλου και του έργου των Ελλήνων Μηχανικών.

Σκοπός του γραφείου υποστήριξης (helpdesk) είναι η παροχή βοήθειας των μηχανικών σε θέματα εφαρμογής νομοθεσίας του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, την έκδοση ΠΕΑ, τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης, τις σχετικές τεχνικές οδηγίες και τις εγκύκλιους.

Σύμφωνα με το Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ΤΕΕ θέλει να παρέχει χρήσιμες και όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στα μέλη του. «Οι μηχανικοί βρίσκουν πλέον στο Επιμελητήριό τους τον καλύτερο σύμβουλο, τον χρήσιμο συμπαραστάτη, τον δυναμικό εκπρόσωπο, τον ειλικρινή συνεργάτη που χρειάζονται στην επαγγελματική καθημερινότητά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι από τις πιο σημαντικές πολιτικές που οφείλει να ακολουθήσει η χώρα και μια από τις πιο ουσιαστικές ενασχολήσεις των Ελλήνων Μηχανικών. Επηρεάζει με τα αποτελέσματα των μελετών και των έργων των μηχανικών την καθημερινότητα κάθε πολίτη ή επιχείρησης που επιλέγει να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας. Το ΤΕΕ βοηθά έμπρακτα τους μηχανικούς μέλη του στο έργο τους. Θα προσπαθούμε συνεχώς να επιλύουμε προβλήματα εφαρμογής της νομοθεσία, να απαντάμε σε δύσκολες ερωτήσεις, να διευκρινίζουμε σημεία του νέου ΚΕΝΑΚ και του λογισμικού. Μέσα από αυτήν την αλληλεπίδραση του ΤΕΕ και των μηχανικών που ασχολούνται με την εξοικονόμηση ενέργειας, θα βοηθηθεί παράλληλα και η Πολιτεία, καθώς το ΤΕΕ θα συγκεντρώνει τα πιο συχνά παράπονα, ερωτήματα, παρατηρήσεις και προτάσεις, προκειμένου ο επόμενος κύκλος προσαρμογής του ΚΕΝΑΚ στην νέα κοινοτική νομοθεσία να μην καθυστερήσει και να γίνει όπως πρέπει».

Πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου λειτουργεί στο χώρο του ΤΕΕ (γραφείο 504, 5ος όροφος, Νίκης 4, Αθήνα) γραφείο υποστήριξης για τον κανονισμό ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Το γραφείο είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Τετάρτη 10:00 με 14:00 (από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019) και γραπτά ερωτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όπως είναι γνωστό, αρμόδιο για ερμηνείες σε θέματα εφαρμογής νομοθεσίας του ΚΕΝΑΚ, τις επιθεωρήσεις, την έκδοση ΠΕΑ, τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης, τις σχετικές τεχνικές οδηγίες και τις εγκύκλιους είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το ΤΕΕ έχοντας συμβάλει σε όλα τα βήματα δημιουργίας του νέου θεσμικού πλαισίου, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τα μέλη του για δύσκολα ζητήματα ή απορίες και διευκρινίσεις που χρειάζονται, προκειμένου να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή άσκηση της επιστημονικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος