Μεγαλοπρεπής και φέτος η Τελετή της Αγάπης στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 02 Μάιος 2019 14:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγαλοπρεπής και φέτος η Τελετή της Αγάπης στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τo πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στη Σπάρτη η Τελετή της Αγάπης.

Αρχικά σήμαναν οι καμπάνες των ιερών ναών της πόλης παρατεταμένα, ενώ ακολούθησε στο Επισκοπείο, παρουσία των κληρικών και των αρχών, η αμφιοφορία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, στη γερμανική από τον μοναχό της ΙΜ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων π. Σιλουανό Σφυρίου και στην αγγλική από τον διάκονο π. Ραφαήλ Τσάλτα.

Στον λόγο του ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε κλήρο, αρχές, στρατό, αστυνομία και τον ευσεβή λαό, για την παρουσία τους στις Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ευχήθηκε «ο Αναστάς Κύριος, που αποτελεί την απαντοχή και την παρηγοριά μας, να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Μετά την τελετή η πομπή επέστρεψε στο Επισκοπείο, όπου ακολούθησε δεξίωση των Αρχών και προσφορά στο πολυπληθές εκκλησίασμα -ως ευλογία- των πασχαλινών αυγών από τον κ. Ευστάθιο.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti