Πάνδημη συμμετοχή στον εορτασμό της Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 07 Μάιος 2019 16:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάνδημη συμμετοχή στον εορτασμό της Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή εόρτασε και φέτος η Μονεμβασιά την μνήμη της πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 5/5, στον φερώνυμο περικαλλή ιερό ναό εντός του κάστρου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός με τη συμμετοχή του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και των προσκεκλημένων θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών -ο οποίος είναι και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών- και Τεγέας κ. Θεοκλήτου, ο οποίος χοροστάτησε και ομίλησε για την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων  Επισκόπων και προεξάρχοντος του κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής προς το εκκλησίασμα απηύθυνε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ακολούθησε λιτάνευση της χαριτόβρυτης εικόνας της πολιούχου στα γραφικά καλντερίμια του κάστρου, με τους πιστούς να ραίνουν με ροδοπέταλα στο πέρασμά Της την Κυρία των Αγγέλων.

Μετά το πέρας της λιτανείας, ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τους Επισκόπους Θεσπιών και Τεγέας, για την παρουσία και τις ομιλίες που απηύθυναν στον ευσεβή λαό της Μονεμβασίας. Επίσης, ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την συμμετοχή τους, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε «η Παναγία Χρυσαφίτισσα να έχει πάντα υπό την σκέπη Της την Μονεμβάσια».

φωτογραφίες: Δημήτριος Σιάχος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti