«F1 in Schools»: Με βραβείο στις αποσκευές το ΓΕΛ Μολάων! (ΦΩΤΟ)

Στη 15η θέση κατετάγη η ομάδα “2RT” στους εθνικούς τελικούς του διαγωνισμού

Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«F1 in Schools»: Με βραβείο στις αποσκευές το ΓΕΛ Μολάων! (ΦΩΤΟ)

Μετά από μια αξιοπρεπή και ιδιαίτερα απαιτητική προσπάθεια, η ομάδα “2RT” του Γενικού Λυκείου Μολάων «Θοδωρής Καλλιφατίδης» επέστρεψε με ένα βραβείο στις αποσκευές της και τη 15η θέση στη γενική κατάταξη των εθνικών τελικών του διαγωνισμού “F1 in Schools”, που διεξήχθησαν από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12/5 στο Μαρούσι Αττικής.

Η κριτική επιτροπή βράβευσε την ομάδα του ΓΕΛ Μολάων με το βραβείο «Καλύτερης φωτογραφίας εβδομάδας αγώνων». Η ομάδα του ΓΕΛ Μολάων αποτελείται από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου και συγκεκριμένα από τους/τις: Μπιάζη Διονύση, Ευαγγελάκο Δημήτρη, Καρούνη Πέτρο, Περδίκη Μαρία, Καρούνη Πολυτίμη, Μισόγιαννη Μαρία, Πρεσεκάν Μάριο και Ανδρικόπουλο Πέτρο.

Με το επίπεδο του φετινού να είναι ιδιαίτερα υψηλό, οι μαθητές του ΓΕΛ Μολάων υπερέβαλαν εαυτούς, πραγματοποιώντας καλύτερη παρουσία από πέρυσι, καθώς βελτίωσαν και τους χρόνους του πρωτότυπου αμαξιδίου. Γενικά, η περσινή τους εμπειρία ήταν οδηγός για να σταθούν πιο στέρεα στον «μαραθώνιο» που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Ο διαγωνισμός “F1 in Schools” είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, την Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δηλώνει στον «Λακωνικό Τύπο» ο υπεύθυνος της ομάδας του ΓΕΛ Μολάων κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος: «Αν και προσωπικά, εγώ ως εκπαιδευτικός υπεύθυνος για το πρόγραμμα πιστεύω ότι άξιζαν περισσότερες διακρίσεις, συνολικά η παρουσία τους είναι πετυχημένη και πρέπει να είναι περήφανοι όλοι τους για ό,τι κατάφεραν.  Όπως εγώ είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τη προσπάθεια που κατέβαλαν και τον αγώνα που έδωσαν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και λόγω της δυσκολίας που μας δημιουργεί η απόσταση».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti