«Όλα στον αέρα, χαρτοπόλεμος»: Αποχώρηση Τζανετέα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία στιγμή παρέμεινε ο Δ. Αρφάνης

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024 18:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όλα στον αέρα, χαρτοπόλεμος»: Αποχώρηση Τζανετέα από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Εκτός μικροφώνου τραμπουκισμούς» προς το πρόσωπό της, κατήγγειλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ντία Τζανετέα, από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού, Παναγιώτη Κουρτσούνη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/3). Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ίδια αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, ενώ ζήτησε από τα μέλη του συνδυασμού της να παραμείνουν για τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Ο συνδυασμός παρέμεινε στα έδρανα, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, απείχε από τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, συμφωνώντας ωστόσο με τις εισηγήσεις. Έτοιμος να αποχωρήσει έδειξε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Αρφάνης, ο οποίος περιέγραψε στον «ΛΤ», μια «εμπρηστική συμπεριφορά» προς το πρόσωπό του, από 2-3 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής πλειοψηφίας. Εν τέλει, ύστερα από παράκληση του δημάρχου, παρέμεινε στην αίθουσα.

Μιλώντας στον «ΛΤ», η Ντία Τζανετέα, χαρακτήρισε ως «πράξη ευθύνης» τη στάση που κράτησε η παράταξή της στο ΔΣ, προσθέτοντας πως η ίδια ζήτησε να παραμείνει ο συνδυασμός. Περιέγραψε συνεχείς παρενοχλήσεις, εκτός μικροφώνου, από συμβούλους της πλειοψηφίας, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών της. Ενώ πρόσθεσε: «Δεν θα πέσω στο επίπεδό τους, δεν θα τους ακολουθήσω αλλά ούτε θα τους ανεχτώ».

«Όλα στον αέρα, χαρτοπόλεμος» - Τι προηγήθηκε
Επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος Π. Κουρτσούνης, σχολίασε η κ. Τζανετέα κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η επιστολή αφορούσε σε καταγγελλόμενες εκ μέρους του ζημιές, που έγιναν από «φιλάθλους του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης» στο Κλειστό Γυμναστήριο, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ με το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας. Το 3ο ΓΕΛ, νίκησε και προκρίθηκε στα προημιτελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Η κ. Τζανετέα ρώτησε «από πού προκύπτει ότι τις ζημιές τις έκαναν τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ», από τη στιγμή που στις εξέδρες βρίσκονταν καθηγητές, γονείς, η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας, συμμαθητές και δεν αντιλήφθηκαν κάτι. «Αμαυρώσατε μια ημέρα που τα παιδιά έδιναν τον αγώνα τους και όλοι τους δίναμε συγχαρητήρια για την πρόκρισή τους. Ήρθατε σε επαφή με το σχολείο; Γιατί δεν ξέρουν κάτι». Προσθέτοντας με νόημα «όλα στον αέρα, χαρτοπόλεμος», περιέγραψε πως στον Δήμο, αντί να ζητήσουμε συγγνώμη από τους μαθητές για όσα τόσα χρόνια δεν έχουν γίνει στην πόλη, τους ρίχνουμε και τις ευθύνες. Υπονόησε πως αντί να αναταχτεί το Κλειστό Γυμναστήριο που έχει αφεθεί στην τύχη του, αναζητούνται άλλοθι σε εξωτερικούς παράγοντες…

Tzanetea DS

Facebook, Κροκεές και άλλα δαιμόνια
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος, είπε ότι «συγχαρήκαμε την ομάδα για την επιτυχία της, ως δημοτική αρχή, αλλά την επόμενη μέρα ενημέρωσα και με φωτογραφίες για τις φθορές που έγιναν στις κερκίδες από μαθητές και ζήτησα «αυστηρή επιτήρηση των μαθητών από τους συνοδούς καθηγητές». Πρόσθεσε πως η κ. Τζανετέα, απουσίαζε από τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στη Σπάρτη και με αναρτήσεις της στο facebook εμφανιζόταν στις εκδηλώσεις των Κροκεών.

Μετά από αυτό, ποιος είδε τη Ντία και δεν τη φοβήθηκε! Βγήκε στην αντεπίθεση, λέγοντας: «Να σοβαρευτούμε λίγο. Δεν είναι facebook εδώ. Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας πω πού ήμουν. Κύριε Κουρτσούνη, ξεφεύγετε. Και στις γιορτές δεν πήγα εκεί που λέτε. Αποσύρετε το έγγραφο! Αντί να πάρουμε την ευθύνη, αφού μπορούσε να τραυματιστεί ένα παιδί, λέμε ότι τις ζημιές τις έκαναν τα παιδιά.»

Με ψύχραιμη παρέμβαση της αντιπροέδρου Δεδεδήμου, η συνεδρίαση διεκόπη για 5 λεπτά. Και εκεί ακούστηκαν πράγματα, εκτός μικροφώνου. Η κ. Τζανετέα άνοιξε το μικρόφωνο και είπε: «Κύριε πρόεδρε, αποχωρώ, δεν δέχομαι τραμπουκισμούς όταν μιλάω. Ασκώ κριτική. Μιλάω με ήθος και αξιοπρέπεια. Τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιους τραμπουκισμούς δεν τους δέχομαι».

Βρεττάκος: Δεν μπορούμε να πυροβολούμε ένα σπουργίτι με ένα κανόνι
Σε τοποθέτησή του, με την επανέναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΔΣ, Στ. Βρεττάκος, ζήτησε να προστατευτεί η εικόνα που δίνεται προς τα έξω, τονίζοντας πως «πρέπει να έχουμε μέτρο, να τηρούμε τους κανόνες ευπρέπειας». Ζήτησε ψυχραιμία και σύνεση και «να μην πυροβολούμε ένα σπουργίτι με ένα κανόνι».

Τζανετέα: «Να ανακληθεί το έγγραφο και να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά»
Η κ. Τζανετέα ζήτησε έντονα «να ανακληθεί το έγγραφο και να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά», ενώ ο Γ. Καρμοίρης αναφέρθηκε σε αναίτιες επαναλαμβανόμενες επιθέσεις προς το πρόσωπό του, από τον Στ. Κοκκορό σε άλλη συνεδρίαση και από τον Παν. Κουρτσούνη, στην τρέχουσα, λέγοντας πως «δεν θα ακολουθήσει» σε τέτοιες συμπεριφορές. Ο Ν. Τσούκλερης ζήτησε «σύνεση και μέτρο» και απαξίωσε την εμπλοκή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα δημοτικά πράγματα. «Δηλαδή, κάνουμε αστυνόμευση μέσω facebook;», αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι τον συνάδελφο, την προηγούμενη τετραετία, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, να έχει πάει σε εκδηλώσεις του Δήμου».

Έτσι, αποχώρησε η Ντία Τζανετέα. Αντικαθιστώντας τη, ο Γ. Καρμοίρης τόνισε ότι, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του συναδέλφου, αλλά και διότι δεν ζητήθηκε συγγνώμη στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η αρχηγός της παράταξης, θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση αλλά θα απέχουμε από την ψηφοφορία των θεμάτων, αν και συμφωνούμε με τις εισηγήσεις».

Εξοργισμένος ο Δημήτρης Αρφάνης
«Έξω φρενών», ο Δημ. Αρφάνης, μιλώντας στον «ΛΤ». Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, περιέγραψε την εμπρηστική στάση που κράτησαν απέναντί του κι εκτός μικροφώνου, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με λεκτικές προκλήσεις. Ο ίδιος, ήταν έτοιμος να αποχωρήσει επίσης από τη συνεδρίαση, μεταπείστηκε ωστόσο ύστερα από παρακλήσεις του δημάρχου.

Κατακόκκινος ο Δήμαρχος
Αξίζει να σημειωθεί, πως για τα διαλαμβανόμενα, πλήρη ενσυναίσθηση φαίνεται να είχε ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, αφού, το κατακόκκινο πρόσωπό του έδειχνε την αγανάκτηση και τη δυσφορία του.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti