Είναι το «slime» τόσο ασφαλές για τα παιδιά όσο νομίζουμε;

Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 20:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Είναι το «slime» τόσο ασφαλές για τα παιδιά όσο νομίζουμε;

Το περιοδικό «Which?» της Ένωσης Καταναλωτών Βρετανίας εφιστά την προσοχή των γονέων για τα πιθανά τοξικά επίπεδα των χημικών συστατικών του slime, αυτού του τόσο δημοφιλούς παιχνιδιού.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Which?», 8 στα 11 παιδιά που χρησιμοποιούν το slime εμφανίζουν ποσοστά υψηλότερα του φυσιολογικού στο μέταλλο βόριο, το βασικό συστατικό του slime που βοηθάει στη διατήρηση της κολλώδους υφής του.
Έκθεση σε υπερβολικές ποσότητες βορίου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, διάρροια, έμετο, και κράμπες.
Είναι αναγκαία η θέσπιση περισσότερων κανόνων επειδή πολλά slimes έχουν ελάχιστες σημάνσεις ασφαλείας ή ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά που περιέχουν.

Ανησυχία για τους γονείς
Η Nikki Stopford, υπεύθυνη της έρευνας, είπε: «Αν τα παιδιά σας πηγαίνουν σχολείο, τότε θα είστε σίγουρα εξοικειωμένοι με τη νέα τάση των slimes. Τα παιδιά το λατρεύουν.
Οι γονείς που αγοράζουν slimes στα παιδιά τους είναι γενικά ήρεμοι ότι πρόκειται για ένα ασφαλές παιχνίδι, οπότε θα σοκαριστούν αν μάθουν ότι η υγεία των παιδιών τους κινδυνεύει.
Οι κατασκευαστές πρέπει να σταματήσουν να παράγουν μη ασφαλή προϊόντα και τόσο η κυβέρνηση όσο και οι πωλητές θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στα προϊόντα που προμηθεύονται και βάζουν στα ράφια τους αλλά και στα σπίτια των ανθρώπων.»
Τα προϊόντα που βρέθηκαν να έχουν ποσοστό βορίου μεγαλύτερο των 300 mg ανά κιλό, και τα οποία πωλούνταν στο Amazon, είναι τα εξής:
Jupiter Juice (ροζ) (Toysmith)
Fluffy Slime (ροζ) (CCINEE)
Crystal Slime Magic Clay (ροζ) (Cosoro Dodolu)
Mini Bucket Putty (ροζ) (Baker Ross)
Slime Toy (μωβ) (iBase Toy)
Fluffy Slime (μπλε) (LOYO)
Brezeh Free Slime Toy (πορτοκαλί) (Brezeh)
My Fluffy Slime (πράσινο) (Virtuotrade)
H Amazon είπε στο «Which?» ότι απέσυρε τα προϊόντα που απέτυχαν στο τεστ, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά στο BBC. Το «Which?» υποστηρίζει ότι όσοι αγόρασαν το προϊόν θα πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν και να πάρουν αποζημίωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος