Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών ζητά από την κυβέρνηση το 59%

Έρευνα Public Issue

Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 20:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών ζητά από την κυβέρνηση το 59%

Να μην υποχωρήσει από τις «κόκκινες γραμμές» της, ζητούν από την κυβέρνηση οι πολίτες όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Public Issue. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 59% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών. Αντίθετα, πιο διαλλακτικό εμφανίζεται να είναι το 37%, το οποίο στην πλειοψηφία του απαρτίζεται από ψηφοφόρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Από την έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή, προκύπτει παράλληλα μια έκδηλη ανησυχία σχετικά με το πώς θα επηρεάσουν οι εξελίξεις την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα το 46% των ερωτηθέντων φοβάται ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει, το 39% πιστεύει ότι θα μείνει η ίδια, ενώ μόλις το 15% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (19%). Μάλιστα, η ανησυχία των ερωτηθέντων για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, καθώς το 55% θεωρεί πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της εθνικής οικονομίας, το 48% των πολιτών φοβάται ότι θα χειροτερεύσει, το 25% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει, ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύει το 27%.

Ακόμη, από την έρευνα προκύπτει ότι οι ερωτηθέντες τάσσονται σε συντριπτικό ποσοστό κατά των εκλογών. Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, οι ερωτηθέντες εκτιμούν, κατά πλειοψηφία, ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, σε ερώτηση για τη στάση των ΜΜΕ έναντι της κυβέρνησης, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι εχθρική, το 20% ουδέτερη, το 28% φιλική, ενώ δεν εκφράζει γνώμη το 4% των ερωτηθέντων.
Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti