Παγκόσμιο κέντρο μύθων και παραμυθιών ιδρύεται στη Βαμβακού Λακωνίας!

Αφιέρωμα με συνέντευξη του Δ. Αβούρη

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 19:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμιο κέντρο μύθων και παραμυθιών ιδρύεται στη Βαμβακού Λακωνίας!

Παγκόσμιο κέντρο μύθων και παραμυθιών δημιουργείται στη Βαμβακού Λακωνίας, με ηθικό "αυτουργό" τον συγγραφέα-ποιητή Δημήτρη Αβούρη. Πρόκειται για την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού «Η Βαμβακού» που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Ήταν ένα όνειρο ζωής για τον Δ. Αβούρη, ο οποίος μετά από περιπλάνηση σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται ότι βρήκε στη Βαμβακού τα χαρακτηριστικά που αναζητούσε για να συνθέσει το δικό του "μύθο", έτσι όπως αυτός τον είχε οραματιστεί.

Στην ακαδημία θα μπορούν να σπουδάζουν μεταπτυχιακοί φοιτητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο αποκλειστικό αφιέρωμα που ακολουθεί:


Σε συνεργασία με Ionian Channel
Τα γυρίσματα έγιναν από τον οπερατέρ-φωτογράφο Τάκη Κούρο


Ποιος είναι ο Δ. Αβούρης
Ο Δημήτρης Αβούρης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Είναι αφηγητής ελληνικών παραμυθιών. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει δώσει περισσότερες από 3.500 παραστάσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, που τις έχουν παρακολουθήσει πλέον των 350.000 θεατών.

Εχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη στη Ζάκυνθο.

25035235 1831207486903672 1605823406 o

Είναι δημιουργός της Μ.Κ.Ο  'Οναρ Μέσω Τέχνης Για το Άρρωστο Παιδί που εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και στα ειδικά σχολεία, με την θεραπεία μέσω τέχνης. Είναι διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι».

Συμμετέχει σε συνέδρια και φεστιβάλ με αντικείμενο το παραμύθι. 'Εχει οργανώσει εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα για την θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, τη γραφή και την αφήγηση του.

Διδάσκει συγγραφή θεατρικού έργου σε ενήλικες και παιδιά. Ἐχει γράψει περισσότερα από 150 τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει 2 CD. 'Αρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti