Χνουδωτές Διαδρομές: Άνοιξη, αλλεργίες και σκύλος

Σάββατο, 16 Μάρτιος 2024 13:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χνουδωτές Διαδρομές: Άνοιξη, αλλεργίες και σκύλος

Η άνοιξη κάνει δειλά-δειλά την είσοδο της και εκτός από τον ευχάριστο καιρό και τις ηλιόλουστες μέρες ξεκινούν και οι αλλεργίες των αγαπημένων μας φίλων.

Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε και να κάνουμε πρόληψη με στόχο την ευημερία του σκύλου μας.

Πρώτο βήμα είναι η αποπαρασίτωση εσωτερικά και εξωτερικά του σκύλου μας. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με χάπια είτε με αμπούλα. Ενημερωθείτε από τον κτηνίατρό σας για τη σωστή χρήση και δοσολογία.

Δεύτερο βήμα είναι η παρακολούθηση. Εάν ο σκύλος σας ξύνεται επίμονα, φτερνίζεται ή το δέρμα του είναι ερεθισμένο, είναι σημάδι αλλεργίας και καλό είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας.

Βήμα τρίτο, προσπαθήστε να εκτίθεται λιγότερο ο σκύλος σας σε σημεία με μεγάλη ανθοφορία. Πολλά σκυλιά είναι αλλεργικά στη γύρη, όπως και σε πολλά φυτά που ευδοκιμούν την άνοιξη. Ακόμη και ο κήπος με τα φρούτα και τα λαχανικά σας μπορεί να εγκυμονεί κάποιους κινδύνους. Οι άγουρες ντομάτες μπορεί να δηλητηριάσουν τον σκύλο σας, όπως και το σχοινόπρασο, το εστραγκόν, τα κρεμμύδια, τα γλυκά μπιζέλια και πολλά οπωροφόρα δέντρα.

Ωστόσο, με λίγη προσοχή και παρακολούθηση θα απολαύσετε όμορφους ανοιξιάτικους περιπάτους με τον αγαπημένο σας φίλο.

Zara
H Zάρα διαμένει στο καταφύγιο ζώων Σπάρτης και ψάχνει τη παντοντινή της οικογένεια. Θέλει να πάρει και να δώσει αγάπη!

Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης και περιμένουν τον άνθρωπο τους. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε, θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram καθώς και στο straysparta.gr, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης.

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
SRF

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti