Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 20:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Απ. Πιερρή στη Σπάρτη

Αύριο Παρασκευή (19/5) και την Κυριακή (21/5) συνεχίζεται ο κύκλος ιστορικοφιλοσοφικών διαλέξεων που πραγματοποιεί στη Σπάρτη ο Απόστολος Πιερρής,  διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών της Πάτρας.

Ειδικότερα, απόψε το βράδυ και ώρα 8:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης, αφ’ ενός οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν και θα συνάψουν σε μια αρχή την μελέτη των μορφών του Απόλλωνα όπως παραδίδονται στην μυθολογία, την λατρεία, την ποίηση και την γλυπτική.

Αφ’ ετέρου θα εμβαθύνουν στην βασική θέση της θεωρίας που αναπτύσσει ο κ. Πιερρής - ότι το Δωρικό βίωμα του Κάλλους ενέπνευσε έρωτα κάλλους στα άλλα φύλα και έτσι συνεστήθη ο πολιτισμικός Ελληνισμός (“έγιναν Έλληνες” όπως το θέτει ο Ηρόδοτος). Το θέμα, λοιπόν, θα είναι διευρυμένο από το ανηγγελμένο: «Η Ιωνική Πρόσληψη του Δωρικού στην Πλαστική, Αρχιτεκτονική, Ποίηση».

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Κυριακή (21/5), σε συνέχεια των κυριακάτικων χωρολογικών και αρχαιολογικών επιστασιών του κ. Πιερρή, αυτή τη φορά θα γίνει επίσκεψη στον τόπο της αρχαίας αγοράς Σπάρτης. Όπως λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών της Πάτρας «θα επιχειρήσουμε να ανασυστήσουμε την γενική μορφή της προ των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων. Θα αναλύσω επί τόπου τον πολεοδομικό σχεδιασμό της αρχαίας Σπάρτης με αναφορά στο γεωγραφικό ανάγλυφο που θα βλέπουμε».

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και σε αυτή τη δράση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος