Παρουσιάζονται πρακτικά συμποσίου για την ιστορία και λαογραφία της Μαγούλας

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 15:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάζονται πρακτικά συμποσίου για την ιστορία και λαογραφία της Μαγούλας

Τα πρακτικά του συμποσίου με τίτλο «Μαγούλα, ιχνηλατώντας την ιστορία, τη Λαογραφία και τους ανθρώπους της» που είχε πραγματοποιηθεί στη Μαγούλα Δήμου Σπάρτης την άνοιξη του 2017, παρουσιάζονται την Τετάρτη 13/6 και ώρα 8:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Βιβλιοθήκης, Λυκούργου 135).

Το βιβλίο περιλαμβάνει  στοιχεία της ιστορίας και της λαογραφίας της περιοχής της Μαγούλας όπως καταγράφονται μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, της αρχαιολόγου Μαρίας Τσούλη, των πανεπιστημιακών καθηγητών Γιώργου Νικολάου και Παρασκευά Ματάλα, του λαογράφου Παναγιώτη Καμηλάκη και του αρχιτέκτονα Γιώργου Γιαξόγλου, αλλά και τα βιογραφικά σημειώματα του πατέρα Σπύρου Σταυρόπουλου και των δασκάλων που υπηρέτησαν στο σχολείο της Μαγούλας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ένδειξη τιμής από τους κατοίκους της Μαγούλας, παλιούς μαθητές του δημοτικού σχολείου Μαγούλας

Η έκδοση κοσμείται με ένα άνθος, έργο του Λάκωνα καλλιτέχνη Γιώργου Ρόρρη, ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη στο Συμπόσιο για τη Μαγούλα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Αγγελική Αργειτάκου (φιλόλογος), Πέπη Γαβαλά (προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Λακωνίας) και Κωνσταντίνα Ντουβή (αρχιτέκτων-μηχανικός-προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας). Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τον δημοσιογράφο Ηλία Μπόνο.

Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο Κοινωνία Μαγούλας – ο Άγιος Νίκανδρος, η Ενορία Μαγούλας, το Δημοτικό σχολείο Μαγούλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Μαγουλιωτών.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος