Στο «1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων» συμμετείχε ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Στόχος η «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ Σπάρτης και άλλων 39 πόλεων

Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 15:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο «1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων» συμμετείχε ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Mε στόχο την προβολή της Σπάρτης και ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς με άλλες πόλεις του κόσμου, ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στο «1ο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πόλεων» που διεξήχθη στο Ryazan Ρωσίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Αυγούστου, υπό την αιγίδα της Unesco, στο Ryazan (μία από τις 30 μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας) με πρωτοβουλία της ομώνυμης περιφέρειας.

Εκπρόσωποι από 40 αρχαίες πόλεις απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και βασικοί εκπρόσωποι οικονομικών και εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και επιχειρηματικοί παράγοντες συγκεντρώθηκαν στο Ryazan, σε μια μεγάλη γιορτή συνένωσης δυνάμεων και οραμάτων.

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, που όχι μόνον αναδεικνύει τη διαχρονική σημασία της δημιουργίας «γέφυρας» επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων της Σπάρτης και άλλων πόλεων σε διεθνές επίπεδο, αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα ο Δήμος Σπάρτης απαντά στη λογική της εσωστρέφειας και του απομονωτισμού με το άνοιγμα νέων δρόμων συνεργασίας ανάμεσα σε λαούς ανά τον κόσμο.

Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησε ο δήμαρχος, Ευάγγελος Βαλιώτης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Π. Πλειώτα και τη δημοτική σύμβουλο, Χριστίνα Μακρυσοπούλου, ενώ στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του συνεδρίου, συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης «Πάρνων».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti