Ο Δημήτρης Αβούρης αρθρογραφεί στον «Λακωνικό Τύπο»!

Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 14:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Δημήτρης Αβούρης αρθρογραφεί στον «Λακωνικό Τύπο»!

Μια νέα ποιοτική συνεργασία στον τομέα της αρθογραφίας εγκαινίασε ο «Λακωνικός Τύπος». Από αυτό το Σάββατο 6/10 και κάθε Σάββατο θα φιλοξενεί στήλη με κείμενα του γνωστού και καταξιωμένου -σε πανελλαδικό επίπεδο- αφηγητή παραμυθιού και ποιητή Δημήτρη Αβούρη, ο οποίος με αιχμηρές παρεμβάσεις και εμπεριστατωμένα σχόλια υπόσχεται να καταγράφει θέματα που εγείρουν τη σκέψη και τον προβληματισμό του. Πρόκειται για τον εμπνευστή και δημιουργό της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού που έχει έδρα στη Βαμβακού Λακωνίας, το οποίο σκοπεύει να εξελίξει σε «χωριό των παραμυθιών».

Ο Δημήτρης Αβούρης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Είναι αφηγητής ελληνικών παραμυθιών. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει δώσει περισσότερες από 3.500 παραστάσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, που τις έχουν παρακολουθήσει πλέον των 350.000 θεατών.

Έχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη στη Ζάκυνθο.

Είναι δημιουργός της Μ.Κ.Ο  Όναρ Μέσω Τέχνης Για το Άρρωστο Παιδί που εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια, στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και στα ειδικά σχολεία, με την θεραπεία μέσω τέχνης.

Είναι διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι».

Συμμετέχει σε συνέδρια και φεστιβάλ με αντικείμενο το παραμύθι. 'Εχει οργανώσει εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα για την θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, τη γραφή και την αφήγηση του.

Διδάσκει συγγραφή θεατρικού έργου σε ενήλικες και παιδιά.

Έχει γράψει περισσότερα από 150 τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει 2 CD.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ υπήρξε τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Διαβάστε το πρώτο άρθρο του Δ. Αβούρη εδώ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα