Λάθος γάντι σηκώσατε κ. Μητσοτάκη

Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 20:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μια αξιακή κρίση περιγράφεται από έναν ισχυρό κανόνα: Πουθενά δεν υπάρχουν μικρές έστω νησίδες πνευματικής και πρακτικής ελπίδας. Η παρακμή είναι ολοσχερώς σαρωτική, δεν αφήνει χώρο για τίποτε άλλο. Έχουν επιβληθεί η τιποτολογία, τα ψεύδη, τα χαμηλά ανθρώπινα ένστικτα, η φθηνή ιδιοτέλεια κ.ο.κ.
Κι όμως, θεωρητικά τουλάχιστον, η παρακμή συνιστά και μια μεγάλη ευκαιρία στις υγιείς δυνάμεις να εμφανιστούν, να μιλήσουν, να δείξουν την διαφορά. Ο λόγος είναι ότι μέσα στην παρακμή μεγάλες κοινωνικές ομάδες πλήττονται και αναζητούν διεξόδους για να συνέλθουν. Ποιος θα τους μιλήσει γι αυτές;
Με αυτή τη λογική η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν την ιστορική ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το παρακμιακό φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ με την ποιότητα του λόγου και των πράξεων. Να αρνηθούν κάθε διάλογο με τους εκφραστές του νεο-αυριανισμού που μολύνουν τον δημόσιο βίο και απευθυνόμενοι αποκλειστικά στους πολίτες να δώσουν την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει όταν έρθουν στην εξουσία.
Ακόμα και στις συζητήσεις στη Βουλή, Μητσοτάκης και στελέχη της ΝΔ θα μπορούσαν να αφήνουν αναπάντητες τις ασχήμιες του πρωθυπουργού και των υπουργών του και - το επαναλαμβάνω - απευθυνόμενοι ΜΟΝΟ στους πολίτες να εξηγούν τι θα έκαναν αν σήμερα κυβερνούσαν.
Μόνο στα όρια της ανεπάρκειας και της διαστροφής μπορεί να εξηγηθεί αυτό που εισηγήθηκαν οι σύμβουλοι στον κ. Μητσοτάκη (και αυτός απεδέχθη). Να σηκώνουν λέει, το γάντι κάθε φορά που ο Τσίπρας προκαλεί και να μην αφήνουν τίποτε αναπάντητο.
Αυτή η αδιανόητη σύσταση έγινε πράξη, όταν είδαμε στη Βουλή τον κ. Μητσοτάκη να κατεβαίνει στο επίπεδο Τσίπρα, να αλληλοβρίζεται πεζοδρομιακά μαζί του, να ταπεινώνουν λογική και αισθητική, να βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είναι πάντα μια χώρα - αχούρι, λάσπης και δυσοσμίας.
Τρέξετε γρήγορα να πείτε στον κ. Μητσοτάκη ότι το μόνο γάντι που πρέπει να σηκώσει είναι αυτό των Ελλήνων πολιτών που περιμένουν να τον ακούσουν να μιλά ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΑ για τις ζωές τους.
Πέστε του ότι δεν χρειάζεται να λέει ψεύτη τον Τσίπρα το ξέρει όλη η Ελλάδα. Αυτό που δεν ξέρει είναι τι πρεσβεύει αυτός. Και ρωτήστε τον: Θα συνεχίσει αυτή την αισχρή τιποτένια αντιπαράθεση, που δεν αφορά την ζωή κανενός;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα