Ταρτάν στίβου εγκαθίσταται στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων

Με προδιαγραφές της IAAF

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ταρτάν στίβου εγκαθίσταται στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων

Σε έργο κατασκευής ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων Δήμου Μονεμβασίας προχωρά ο Δήμος Μονεμβασίας. Μάλιστα, η ήδη υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 364.896,20€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε  τη μελέτη του έργου κι εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι ώριμος και πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση-πρόταση  στο αναφερόμενο πρόγραμμα και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με τον Δ. Μονεμβασίας, οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν (υπογραφή συμφωνητικού), και η ανάδοχος εταιρία θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες κατασκευή του.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μολάων και αναλυτικά περιλαμβάνει:
- Την κατασκευή της υπόβασης-βάσης και ασφαλτικού τάπητα όπου θα υποδεχθεί τον ελαστικό συνθετικό τάπητα,
- Την κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής τάφρου αποστράγγισης,
- Εγκαταστάσεις για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού,
- Την επίστρωση με ελαστικό συνθετικό τάπητα στίβου 400μ και έξι (6) διαδρομών έως τα όρια του φυσικού χλοοτάπητα καλύπτοντας και τα δύο "πέταλα" πίσω από τις εστίες ποδοσφαίρου,
- Την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία αγωνισμάτων στίβου (για ακοντισμό, σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία κ.α).

Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

«Με την κατασκευή του ελαστικού συνθετικού τάπητα, αφενός θα αναπτυχθεί  μια επιπλέον κατηγορία αθλημάτων από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μονεμβασίας και αφετέρου θα επιτευχτεί η σωστή και ασφαλής άθληση ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, και  αναψυχής στους κατοίκους των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου που αγαπούν το στίβο», δηλώνει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.


Φωτο: Νίκος Ταμβακολόγος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα