Γ. Κούτσης: «Ο Αστέρας Βλαχιώτη είχε μια σοβαρή ταυτότητα»

Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 20:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γ. Κούτσης: «Ο Αστέρας Βλαχιώτη είχε μια σοβαρή ταυτότητα»

Για την επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε (πρόωρα λόγω κορονοϊού),  βρίσκοντας τον Αστέρα Βλαχιώτη πρωταθλητή του 7ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μίλησε στο  isports.gr και τον Ανδ. Τσαρούχα, ο τεχνικός των Λακώνων, Γιώργος Κούτσης. Επίσης,  αναφέρθηκε στο όραμα του μεγαλομετόχου της ομάδας, Πέτρου Μαρτσούκου, τους φιλάθλους, αλλά και το πλάνο για την επόμενη χρονιά.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επίτευξη της ανόδου:
«Εμπνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Μαρτσούκος. Τα γεγονότα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 έδειξαν ότι η ομάδα σώθηκε γρήγορα. H αγωνιστική περίοδος 2019-20 ξεκίνησε με στόχο τον πρωταθλητισμό, με καλούς ποδοσφαιριστές, και με το όραμα η περιοχή να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο. Κάτι το οποίο επιτεύχθηκε και είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Εμείς, το τεχνικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές, όλοι ήμασταν αρωγοί, συμπλεύσαμε στο όραμα του, βοηθούσαμε όσο μπορούμε. Με χαροποιεί που η προσπάθεια μας απέδωσε καρπούς και το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Για τα στοιχεία της ομάδας που της χάρισαν το πρωτάθλημα:
«Η ομάδα είχε μια σοβαρή ταυτότητα, δεν δεχόταν γκολ, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, δημιουργούσαμε φάσεις, παρά το μεγάλο πρόβλημά μας που είναι το γήπεδο και θα το βρούμε μπροστά μας. Το Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα, για να καμαρώσει ο κόσμος τον Αστέρα στο γήπεδό του σε μια επαγγελματική κατηγορία. Υπερβάλαμε εαυτό, ήμασταν συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου. Και όλα αυτά μας οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ήταν δύσκολο να καλύψουμε το -7 από την Σπάρτη. Όχι μόνο το καλύψαμε, αλλά το κάναμε και +4. Μια μεγάλη επιτυχία που επάξια κατακτήσαμε και πρέπει να το καρπωθούν οι ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες που αγωνιζόμασταν είχαν κίνητρο, είτε για να πρωταγωνιστήσουν, είτε για να παραμείνουν. Η Ζάκυνθος ήταν 5 πόντους από εμάς, το Ναύπλιο έπαιζε κυριολεκτικά το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα, τα Βραχνέϊκα, η Θύελλα Πατρών και ο Πανγυθεατικός έπαιζαν την κατηγορία. Κάποιες από αυτές δεν είχαν τις δυνατότητες, αλλά το κίνητρο τους και το αίσθημα αυτοσυντήρησης τούς έκαναν πιο δυνατούς και ανταγωνιστικούς».

Για τον κόσμο και την αναδιάρθρωση:
«Περιμένουμε, εναγωνίως να μάθουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Αν αγωνιστούμε σε μια Β’ Εθνική με δυο ομίλους, είναι σαν προβιβάζεσαι δύο κατηγορίες. Είναι σπουδαίο για την περιοχή, της οποίας ο κόσμος συμπαραστάθηκε στην ομάδα, και ήταν δίπλα της σε κάθε αγώνα. Με την απόδοση μας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τους κάναμε περήφανους και χαρούμενους».

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης περιόδου:
«Έχει γίνει η προεργασία, αλλά απομένουν οι τελικές αποφάσεις. Φυσικά πρέπει να μάθουμε και την κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόμαστε».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti